30. 05. 2020 - 18:36
Eirik Horneland: Šerbečić treba napredovati u duel igri, s...
907
Shares
Eirik Horneland: Šerbečić treba napredovati u duel igri, s loptom u nogama je odličan

TRENER ROSENBORGA O STOPERU NA POSUDBI U SARAJEVU

Eirik Horneland: Šerbečić treba napredovati u duel igri, s loptom u nogama je odličan

30. 05. 2020 - 18:36
0
Shares

Šef stručnog štaba norveškog Rosenborga Eirik Horneland izjavio je da budućnost Besima Šerbečića, koji je posuđen našem aktuelnom prvaku i lideru s Koševa, zavisi od onoga, kako kaže, šta će se dešavati u Bosni. 

- Njegovo ugovor ističe 31. jula, koliko se mogu sjetiti, tako da je za njega otvoren samo prijelazni rok u avgusta. Vidjet ćemo hoće li biti promjena, rekao je Horneland, te dodao da još uvijek nema zvanične odluke o završetku ili nastavku bosanske lige. 

 Potom je pohvalio mladog stopera naše reprezentacije U-21. 

- Igrao je savršeno. Dobio je sigurnost i potrebne minute. Mlad je dečko, ali i ne toliko dobar u engleskom jeziku. Mislim da mu je prijalo što se vratio kući u Bosnu i popravio svoje samopouzdanje, rekao je Horneland.

Kada je Šerbečić došao u Trondheim tadašnji trener Rosenborga Kare Ingebrigtsen našeg stopera uporedio s Nemanjom Vidićem.

- Ne vidim Vidića u njemu. Nema grub stil igre. Dobar je ofanzivno, ima dobar pas, ali treba napredovati u duel igri i u zoni. Ali, s loptom u nogama jedan je od boljih koje sam vidio.  Pronaći ćemo pravi put za Besima, pobrinut ćemo se za njegov razvoj - analizira Horneland.  

Šerbečić je u ovoj sezoni, u svim takmičenjima, odigrao 25 utakmica i postigao dva gola, uz jednu asistenciju. Na terenu je proveo 2.248 minute...

Učitaj još novosti