30. 05. 2020 - 18:35
Ibiševićeva Hertha nastavila s odličnim rezultatima, Schalke...
907
Shares
Ibiševićeva Hertha nastavila s odličnim rezultatima, Schalke tone sve dublje

BUNDESLIGA

Ibiševićeva Hertha nastavila s odličnim rezultatima, Schalke tone sve dublje

30. 05. 2020 - 18:35
0
Shares

Nismo imali efikasno popodne u Bundesligi. No, krenimo redom. Herta našeg Vedada Ibiševića Herta je nastavila sa odličnim rezultatima.  Plavo-bijeli su u Berlinu savladali Augzburg 2:0 (1:0). Vodeći gol postigao je Dilrosun u 25. minutu, a pobjedu je potvrdio Pjontek u 3. minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.   

Ibišević je ponovo bio starter i odigrao 64 minute.

Također, slavio je i Hofenhajm našeg Ermina Bičakčiće. Minimalnim rezultatom savladao je Majnc u gostima – 0:1.  Prvo je u 27. minutu Suber promašio penal, a gol odluke postignut je u 43. minutu. Samaseku je dugom loptom pronašao Bebua, koji se odlično izborio između dvojice defanzivaca i sa desetak metara preciznim udarcem smjestio loptu u donji desni ugao.

Naš reprezentativac Bičakčić je u igru ušao u 45. minuti...

Za razliku od kluba iz Berline i Hofenhajma, Šalke nastavio crnu seriju.  Verder je ovaj put slavio u Gelzenkirhenu (0:1) i tako osvojio važna tri boda u borbi za opstanak. Strijelac jedinog gola bio je Leandro Betankur u 32. minuti. 

Ajntraht iz Frankfurta napravio je iznenađenje na teškom gostovanju Volfsburgu – 1:2 (0:1), a Bajer Leverkuzen sinoć je na gostovanju kod Frajburga slavio u prvoj utakmici 29. kola. Gol odluke je postigao Haverca u 54. minuti. 

Poredak: Bajern 64 boda (utakmica manje), Borusija Dortmundc 57 (utakmica manje), Bajer Leverkuzen 56, RB Lajpcig 55 (utakmica manje), Borusije Menhengladbah 53 (utakmica manje), Volfsburg i Hofenhajm po 42, Frajburg i Herta po 38...

Učitaj još novosti