25. 05. 2020 - 20:00
Da li je moguće: Vozač varao u humanitarnoj utrci
907
Shares
Da li je moguće: Vozač varao u humanitarnoj utrci

TRENUTNO NASTUPA U FORMULI 3

Da li je moguće: Vozač varao u humanitarnoj utrci

25. 05. 2020 - 20:00
0
Shares

Njemački vozač Formule 3 Daniel Abt kažnjen je sa 10.000 eura nakon što je varao u humanitarnoj virtuelnoj utrci. Abt je kažnjen jer je u humanitarnoj utrci Formule E "Race at Home Challenge" na kojoj se prikupljao novac za UNICEF, angažirao profesionalnog igrača da igra umjesto njega. 

U "Race at Home Challengeu" sudjeluju 22 vozača formule E, a Abt nakon četiri kola nije uspio sakupiti niti jedan bod. Nakon toga je angažirao 18-godišnjeg Lorenca Hercingana (Lorenzo Hoerzingan) koji se takmiči u FE Challenge seriji, prvenstvu za vozače Esporta.

Već u prvom nastupu Hercingan je pod Abtovim imenom osvojio treće mjesto. Međutim, provjerom IP adrese otkriveno je kako Abt nije bio za upravljačem nakon čega je isključen iz utrke zbog "nesportskog ponašanja". 

Kažnjen je i sa 10.000 eura koje će morati uplatiti nekoj od humanitarnih organizacija.  

- Želio bih se izviniti Formuli E, svim svojim navijačima, svom timu i svojim kolegama. Nisam to shvatio toliko ozbiljno koliko bih trebao. Lično mi je žao zbog toga jer znam koliko je posla uloženo u ovaj projekat organizacije Formule E, rekao je 27-godišnji Nijemac.

Učitaj još novosti