24. 05. 2020 - 23:38
VAŽI ZA NAJBOLJEG TRENERA SVIH VREMENA, a OVOM IZJAVOM je...
907
Shares
VAŽI ZA NAJBOLJEG TRENERA SVIH VREMENA, a OVOM IZJAVOM je izazvao burnu reakciju javnosti: Uporedio naviječe u Engleskoji i Italiji

VAŽI ZA NAJBOLJEG TRENERA SVIH VREMENA, a OVOM IZJAVOM je izazvao burnu reakciju javnosti: Uporedio naviječe u Engleskoji i Italiji

24. 05. 2020 - 23:38
0
Shares

Carlo Ancelotti je, bez ikakve sumnje, jedan od najboljih trenera u historiji a može se pohvaliti činjenicom da je vodio ekipe u najjačih pet liga Evrope.
Iskusni 60-godišnjak je trenirao pet klubova u Italiji od kojih su najčuveniji Juventus i Milan, PSG u Francuskoj, Real Madrid u Španiji, Bayern u Njemačkoj, te Chelsea i Everton u Engleskoj.

Kako kaže u razgovoru za Sky Sports, najprijatnije se osjeća ipak u Engleskoj.

screenshot-182

"Veći je užitak voditi ekipu u Premiershipu nego u Italiji. Manji je pritisak navijača i atmosfera je bolja u Engleskoj", kaže Ancelotti koji je potom obrazložio zašto se vratio u Italiju i preuzeo Napoli koji je nakon samo jedne sezone napustio i otišao u Everton.

"Kada sam napustio Milan bio sam devet godina van Italije i kada sam se vratio u Napoli uvjerio sam da se ništa nije promijenilo, navijači su i dalje nasilni. Italijanski nogomet se ne može brzo promijeniti kada je nasilje duboko ukorijenjeno u njega. Ovdje u Engleskoj ljudi na stadionu se ponašaju civilizovano i s poštovanjem. U Napoliju mi je bilo dobro, ali samo se želio vratiti u Englesku", govori Ancelotti.

"Kada sam dobio priliku da odem u Everton odmah sam je prihvatio. Radi se o klubu sa fantastičnom historijom i koji hoće da bude u vrhu", rekao je Ancelotti.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti