24. 05. 2020 - 23:17
MOŽETE LI PREPOZNATI ZMAJA SA SLIKE?! Proslavio se u...
907
Shares
MOŽETE LI PREPOZNATI ZMAJA SA SLIKE?! Proslavio se u talijanskoj Seriji A, a nikada NIJE ZABORAVIO SVOJE KORJENE

MOŽETE LI PREPOZNATI ZMAJA SA SLIKE?! Proslavio se u talijanskoj Seriji A, a nikada NIJE ZABORAVIO SVOJE KORJENE

24. 05. 2020 - 23:17
0
Shares

Senad Lulić (rođen 18. januara 1986) je bosanskohercegovački nogometaš koji igra za Lazio u italijanskoj Serie A i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Lulić je rođen u Mostaru, ali je većinu svog djetinjstva proveo u Jablanici gdje je kao dječak igrao u klubu Turbina , klubu koji je iznjedrio i Hasana Salihamidžića .

A da ne zaboravlja gdje je potekao svjedoči i ova fotografija koju je ponosno objavio na svom instagram profilu. U Jabanici je živio u izbjegličkom kampu nakon što je prognan iz Sovića u proteklom ratu, a bio je omiljena zvijezda na jablaničkom malonogometnom turniru gdje je ova fotografija i nastala. Našem zmaju očito draga uspomena.

lulic1

Lulić je svoju profesionalnu fudbalsku karijeru počeo 2003. godine u švicarskom klubu Chur 97. A 2006., Lulić prelazi u Bellinzonu kojem pomaže da se vrati u prvu ligu švicarskog fudbala.
Nakon dvije sezone u Bellinzoni, Lulić prelazi u Grasshopper, u ljeto 2008. godine.
Nakon dvije godine provedene u Grasshopperu, Lulić dobiva ponude nekoliko klubova, a on se odlučuje za Young Boys i to 2010 godine, a transfer je košta oko 500 hiljada eura.

lulica

Proglašen je za najboljeg igrača Young Boysa , nakon čega dobiva dobiva nekoliko primamljivih ponuda za prelazak u Herthu i Werder Bremen, ali se on odlučuje na prelazak u Lazio iz Rima.
Lulić je za oko 3 miliona eura prešao u S.S. Laziom.
Nakon dobre prve sezone u dresu Lazia, Lulić biva proglašen za trećeg najboljeg igrača BIH te sezone, odmah iza Edina Džeke i Miralema Pjanića.

luliccc

U januaru 2016. godine, Lulić produžava svoj ugovor sa Laziom do juna tekuće godine.

Lulić je za bosanskohercegovačku reprezentaciju debitovao 2008. godine protiv reprezentacije Azerbejdžana, kada su svi standardni reprezentativci bojkotovali utakmicu zbog iznenadne smjene selektora Mehe Kodre. Nakon te utakmice nije dobijao poziv sve do augusta 2010. godine, kada ga selektor Safet Sušić ponovo poziva u reprezentaciju. Od tada je standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Svoj prvi reprezentativni pogodak postigao je u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. godine u Brazilu protiv Latvije, odigrane 7. juna 2013. godine.Svoj drugi pogodak za BIH postiže u utakmici kvalifikacija za UEFA EURO 2016. protiv Andore u pobjedi od 3-0.


Izvor: wikipedia.hr Foto: instagram

Učitaj još novosti