24. 05. 2020 - 17:03
OMRAŽENI RIVAL SPUSTIO JORDANU: Pa on mi uopće nije bio...
907
Shares
OMRAŽENI RIVAL SPUSTIO JORDANU: Pa on mi uopće nije bio konkurencija

OMRAŽENI RIVAL SPUSTIO JORDANU: Pa on mi uopće nije bio konkurencija

24. 05. 2020 - 17:03
0
Shares

Jedna od najvećih žrtava dokumentarca Posljednji ples o Michaelu Jordanu, snimljenom kroz prizmu Michaela Jordana, bio je Isiah Thomas, legendarni playmaker Detroit Pistonsa, koji su tri godine zaredom zaustavljali Chicago Bullse u doigravanju.

On je prikazan kao jedan od glavnih negativaca, prvenstveno zbog incidenta s napuštanjem parketa prije kraja utakmice kad su Bullsi 1991. konačno zaustavili njegove Bad Boyse. Iako je idejni začetnik odlaska bio Bill Laimbeer, povijest kao glavnog krivca za taj potez pamti Thomasa jer je ipak on bio vođa te momčadi.

michael-jordan-810x457

Jordan ga mrzi i danas

Jordan je u dokumentarcu otvoreno priznao da ga mrzi i danas, bez obzira na to što se Thomas više puta ispričao i objasnio da su istu stvar njima učinili Boston Celticsi jer se "to tada tako radilo".

Thomas je karijeru završio sa samo 33 godine zbog niza ozljeda, ali ni u tom doigravanju 1991. nije bio pravi jer je u siječnju imao operaciju zgloba, zbog koje je trebao propustiti ostatak sezone, ali se ipak vratio na vrijeme za posljednje prave okršaje s Bullsima.

Nakon igračke karijere radio je kao glavni operativac u Toronto Raptorsima i New York Knicksima te predsjednik WNBA franšize New York Liberty i kao trener Indiana Pacersa, a danas je ugledni televizijski analitičar.

Nakon što je Posljednji ples otvorio stare rane i ponovno ga u očima javnosti stavio u ulogu zlikovca, Thomasu je puknuo film te je bez ustručavanja rekao što misli o Jordanu, odnosno da mu on u najboljim danima karijere uopće nije bio konkurencija.

"Kad smo bili mladi i zdravi, od 1984. do 1990., brojke govore za sebe. On mi uopće nije bio konkurencija. Moja konkurencija bili su Larry Bird i Magic Johnson, mi smo pokušavali uloviti Boston Celticse i LA Lakerse. Chicago i Jordan u to vrijeme, između 1984. i 1990., uopće mi nisu bili konkurencija", rekao je legendarni Bad Boy.

 

Celticsi su im više puta slomili srce, ali od njih su naučili kako postati prvaci

"Kad je Boston bio na vrhuncu, mi smo mu bili konkurencija, ali oni su bili bolji. Ali kad su postali stariji i kad su ih načele ozljede, dostigli smo ih. Kad pričamo o Detroit Pistonsima, o tome što smo bili i što smo postali, nikad ne govorimo da smo bili prvaci a da ne spomenemo Celticse. Oni su bili naši učitelji i mentori, više puta su nam slomili srce, ali od njih smo naučili kako pobjeđivati."

Nakon što su 1989. konačno zaustavili Celticse, a zatim izbacili i Jordanove Bullse, Pistonsi su u finalu pobijedili LA Lakerse. Godinu kasnije obranili su naslov protiv Portlanda.

"Kad smo konačno izbacili Celticse, naletjeli smo na još jednog mog mentora, Magica Johnsona. On mi je dopustio da budem njegov učenik. Od njega sam učio kako osvajati NBA naslove, učio sam od Celticsa i od Lakersa. Kad god su oni igrali u finalu, ja sam bio ondje, ne kao navijač, nego kao učenik, pravio sam bilješke i učio kako pobjeđivati, kako napraviti zajedništvo u klubu. Nisam učio samo kako biti košarkaš, nego kako biti NBA prvak. I to smo i učinili, postali smo prvaci i bili smo prilično dominantni u našoj eri", zaključio je Thomas.

Pistonsi nisu bili loši za NBA ligu, baš suprotno

U drugom je pak razgovoru branio Pistonse od napada da su najgrublja momčad svih vremena i od Jordanove izjave da nisu zaslužili biti prvaci te da su loši za imidž lige. Thomas je rekao da su ih njegove riječi jako povrijedile te napomenuo da su u toj eri svi igrali grubo.

"Podaci o gledanosti govore da su najgledanije utakmice bile baš naše protiv Celticsa i Lakersa, što znači da smo bili dobri za ligu. A što se tiče grubosti, volio bih da ljudi zaista pogledaju naše utakmice. Lako je danas napraviti isječke s nekoliko jačih prekršaja i reći da smo bili pregrubi. A svi su tada igrali takvu fizičku košarku", rekao je Thomas.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti