24. 05. 2020 - 16:16
NBA prvak poderao Jordana zbog dokumentarca: Prekršio je sve...
907
Shares
NBA prvak poderao Jordana zbog dokumentarca: Prekršio je sve moguće igračke kodekse

NBA prvak poderao Jordana zbog dokumentarca: Prekršio je sve moguće igračke kodekse

24. 05. 2020 - 16:16
0
Shares

Ne stišavaju se reakcije na dokumentarac Posljednji ples ni tjedan dana nakon što je emitirana posljednja epizoda.

Iako je predstavljen kao priča o posljednjoj sezoni šampionske generacije Chicago Bullsa, s vremenom je postalo jasno da je Posljednji ples film o Michaelu Jordanu.

screenshot-21

Sad ga je u ESPN-ovoj emisiji The Jump prokomentirao televizijski analitičar i bivši NBA centar Kendrick Perkins.

"Kad pogledate cijeli dokumentarac, u njemu je Michael Jordan prikazan kao superjunak, a svi ostali izgledaju kao zlikovci. Jordan je prekršio svaki zamislivi igrački kodeks. Neke stvari koje je govorio o Scottu Burrellu, da svake večeri izlazi po klubovima, pa priča kako su se drogirali svi osim njega... I konačno, Scottie Pippen, kojem je Posljednji ples toliko naštetio da ljudi o njemu danas govore kao o sebičnom pojedincu", rekao je Perkins, startni centar momčadi Boston Celticsa koja je 2008. osvojila naslov prvaka.

"Posljednji ples je napravljen kako bi se slavilo Mikea, kao što je i trebalo biti, ali nije morao tako srozavati druge kako bi istaknuo svoju veličinu jer ona govori sama za sebe."

U istoj je emisiji dugogodišnja NBA novinarka Jackie MacMullan istaknula da su mnogi sudionici filma mislili da su tema Bullsi, a ne Jordan.

"Svi imaju svoju istinu. Možemo staviti pet NBA igrača u sobu i pitati ih da se prisjete nečega od prije 20 godina i dobit ćemo pet različitih priča. Tako to ide, svi se sjećaju iz vlastite perspektive. Mislim da se ovdje radi o tome", rekla je.

Jordan je imao kontrolu nad sadržajem dokumentarca i jasno je da on prikazuje njegovo viđenje istine, bez obzira na to što se ona razlikuje od drugih. Uostalom, kako je voditeljica Rachel Nichols zaključila: "Povijest pišu pobjednici, a Jordan je bio ultimativni pobjednik."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti