23. 05. 2020 - 16:32
OVO JE DOKAZ DA JE DŽORDANOVA PRIČA LAŽ! Svi su bijesni, jedan...
907
Shares
OVO JE DOKAZ DA JE DŽORDANOVA PRIČA LAŽ! Svi su bijesni, jedan DETALJ odao košarkaša, kakav BLAM!

OVO JE DOKAZ DA JE DŽORDANOVA PRIČA LAŽ! Svi su bijesni, jedan DETALJ odao košarkaša, kakav BLAM!

23. 05. 2020 - 16:32
0
Shares

U dokumentarcu Posljednji ples nije objavljeno ništa što prethodno nije prošlo autorizaciju Michaela Jordana, što znači da nisu prikazani neki detalji koji mu nisu odgovarali te da su neke priče "za potrebe filma" malo izmijenjene.

screenshot-1

Već se javilo nekoliko aktera filma koji su, nezadovoljni onim što je film prikazao, Jordana optužili za laganje. Prvenstveno se tu radi o bivšem suigraču Horaceu Grantu, koji je rekao kako je potpuna laž da je on bio doušnik Samu Smithu za njegovu kontroverznu knjigu The Jordan Rules te da ako je itko bio cinkaroš u Bullsima, to je bio Jordan jer je obznanio incident iz rookie sezone kad je upao u sobu sa suigračima koja je bila "puna kokaina, trave i žena".

Sad se javio i sam Sam Smith, autor knjige i novinar koji je u to vrijeme pratio Bullse. On tvrdi da su brojni detalji u filmu neistiniti te da je glupost tvrditi da mu je Grant bio jedini izvor za knjigu.

"Bio sam u dobrim odnosima i s brojnim drugim ljudima iz Bullsa. Phila Jacksona i pomoćnog trenera Johnnyja Bacha poznavao sam i od ranije. No Grant je Jordanu uvijek bio trn u peti jer mu se suprotstavljao dok je maltretirao neke suigrače", objasnio je Smith.

screenshot-2
Prvenstveno se obrušio na Jordanovu izjavu kojom je dokumentarac završen, da su svi ključni članovi Bullsa bili spremni vratiti se na još jednu sezonu da im je klub to ponudio.

"To je potpuna besramna Michaelova laž", rekao je Smith u gostovanju u jednoj radijskoj emisiji.

"U filmu sam vidio još stvari za koje znam da ih je izmislio ili lagao o njima. Nisu to bile velike stvari, nego kao kad reklamiraju film i kažu da je 'baziran na istinitom događaju'. Tako je i s Posljednjim plesom, samo je baziran na istinitom događaju", rekao je Smith.

Jedan od detalja koje je Smith proglasio neistinitim je i priča o trovanju pizzom, koja je Jordanu uzrokovala bolove u želucu noć prije pete utakmice finala s Utom 1997. koja je u povijesti poznata kao "flu game".

Jordan se na toj utakmici osjećao grozno, ali je ipak zabio 38 koševa i donio Bullsima pobjedu. Ta je utakmica jedno od najslavnijih poglavlja Jordanove mitologije, a tada se pisalo da je Jordan imao gripu. U filmu je objasnio da se radilo o trovanju hranom, odnosno pizzom koju je naručio u hotel večer prije utakmice u Salt Lake Cityju.

screenshot-3
"Pizza, otrov, to je potpuna besmislica", rekao je Smith, a s njim se slažu mnogi koji su gledali dokumentarac i pronašli rupe u Jordanovoj priči. Štoviše, neki su mediji otkrili o kojoj se pizzeriji radilo, a njen je zaposlenik rekao da su te večeri odnijeli desetak pizza u hotel Bullsa, što je automatski demantiralo Jordanovu tvrdnju da ju je naručio sam.

"Ima još detalja u koje ne bih ulazio. Uglavnom nisu veliki, ali ono što je na kraju rekao o želji da se vrati za sezonu 1998./1999. je potpuna besramna laž. Znam što se zaista dogodilo", rekao je Smith, iako nije otkrio to što zna.

No i bez njega se zna da se Phil Jackson nije namjeravao vratiti ni pod kakvim uvjetima te da je Scottie Pippen već prihvatio bogatu ponudu Houston Rocketsa za kakvom je žudio nakon godina potplaćenosti u Chicagu. A Jordan se nije želio vratiti ako Jackson više nije trener. Najveća preostala misterija je zašto je svoj ostanak uvjetovao ostankom trenera koji je čvrsto odlučio otići.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti