23. 05. 2020 - 15:44
BIĆE SPEKTAKULARAN PRIJELAZNI ROK Pet očitih transfera koji...
907
Shares
BIĆE SPEKTAKULARAN PRIJELAZNI ROK Pet očitih transfera koji nas čekaju ovog ljeta

OD ONANE DO CAVANIJA

BIĆE SPEKTAKULARAN PRIJELAZNI ROK Pet očitih transfera koji nas čekaju ovog ljeta

23. 05. 2020 - 15:44
0
Shares

Iako će panedmija koronavirusa uzeti danak i uvelike smanjiti odštetne iznose, pred nama je ljeto u kojemu će se dogoditi nekoliko transfera. Bit će cijelo ljeto spekulacija, previranja, pregovora i dogovora, a teško je reći koliko će se od toga ostvariti unatoč silnim naporima brojnih europskih klubova.

Ipak, već danas imamo pet očitih transfera, odnosno onih koji će se sigurno dogoditi. Krenimo redom.

LEROY SANE U BAYERN MUNCHEN

O ovom se potrošilo već i previše tinte, kako oni novinske, tako i internetske. Njemački reprezentativac trebao je zaigrati u crvenom dresu još prošlog ljeta, ali teška ozljeda križnog ligamenta obustavila je cijeli posao i odgodila ga za ovo ljeto.

Pregovori između krilnog napadača Manchester Citya i Bavaraca morali su ponovno početi zbog promjene agenta, ali to ih nije spriječilo da se brzo usuglase. Sane želi pošto-poto doći na Allianz Arenu i svoje dijete odgajati u Njemačkoj, a branitelju naslova u Bundesligi nasušno je potreban nasljednik Arjena Robbena. Preostalo je samo da se klubovi međusobno dogovore oko visine odštete.

EDINSON CAVANI U ATLETICO MADRID

Urugvajac je, slično kao i Sane, minule zime praktički potpisato za Atletico. Dogovor je postignut, međutim problem je bila plaća, ali kamen smutnje nije bio Cavani, nego Diego Costa. Naime, zbog financijskog fair-playa u Primeri, koji je dosta rigorozniji od UEFA-inog, Rojiblancosi nisu mogli staviti na plaću urugvajskog golgetera dok se ne riješe nekog igrača. Očekivao se odlazak Diega Coste u Kinu, ali to je propalo, što je automatski stopirali i dolazak igrača iz PSG-a.

Sada su se u priču navodno uključili i Inter te neki klubovi iz MLS-a, ali Cavanijeva želja prema posljednjim informacijama vrlo je jasna – dolazak na Wandu Metropolitano je ovoljetni prioritet u njegovom životu.

SANDRO TONALI U INTER ILI JUVENTUS

Oko ovog transfera postoji velika nedoumica – hoće li ga na svoju adresu privoljeti prije milanski ili torinski klub. Ono što je sigurno u priču, to je definitivan odlazak Sandra iz Brescije koja ga jednostavno ne može zadržati u svojim redovima.

Polivalentni veznjak koji prvenstveno djeluje kao duboki playmaker, nasljednik je Andree Pirla, s tim da su njegove fizikalije – poglavito u odnosu na godine – kudikamo razvijenije nego kod umirovljenog Azzurra. Tonali je veliki dobitak za njegov budući klub, pitanje je samo hoće li to biti Inter ili Juve.

ACHRAF HAKIMI U REAL MADRID

Ako je i bilo kakvih nepoznanica, dilema ili sumnji, njih je u petak ovog tjedna razriješio agent marokanskog bočnog igrača koji je potvrdio kako će se po završetku swezone njegov klijent vratiti u Madrid. Desni bočni igra na dvogodišnjoj posudbi u Real Madridu, a svoj puni raskoš i potencijal pokazao je u ove dvije godine na Signal Iduni i bit će fenomenalna akvizicija za Kraljevski klub.

Hakimi je ove sezone prikupio tri gola i deset asistencija u Bundesiligi, a imao je fantastičnih predstava i u Ligi prvaka gdje je dvostruki strijelac bio u dva navrata – protiv Slavije i Intera u skupini.

ANDRE ONANA U CHELSEAJU

Kamerunski golman sjajan je primjer Barcine vratarske škole. Odlična igra nogom, sjajan pod pritiskom suparničkih napadača i odlično čitanje igre upravo je ono što treba i Franku Lampardu čija momčad 'plavaca' iz Londona igra vrlo atraktivan nogomet ove sezone. 'Frenkie' je definitivno otpisao Kepu, što mu je pokazao stavljanjem vremešnog 38-godišnjeg Caballera na vrata u posljednjim utakmicama prije pandemije, te se samo traži način da se vrati barem dio uloženog.

Onana je bio jedan od nositelja momčadi Ajaxa prošle sezone u pohodu na polufinale Lige prvaka, a uprava kluba na čelu sa sportskim direktorom Marcom Overmarsom rekla je ranije ove sezone kako Onana, uz još nekolicinu igrača prema dogovoru može slobodno naći drugi klub.

„Putovanje završava praznim stadionom, ali s osjećajem ponosa i zadovoljstva. Hvala na ljubavi i podršci“, napisao je Onana po okončanju sezone u Nizozemskoj zbog pandemije, jasno aludiravši na očigledan odlazak ovog ljeta.

Učitaj još novosti