23. 05. 2020 - 15:43
Još nije zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o...
907
Shares
Još nije zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o nastavku Premijer lige BiH

ČEKA SE STAV IZVRŠNOG ODBORA

Još nije zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o nastavku Premijer lige BiH

23. 05. 2020 - 15:43
0
Shares

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojem će biti donesena konačna odluka o nastavku premijerligaške sezone još nije zakazana.

- Nema ništa novo… Kad bude dogovoren termin bit će objavljen na našoj zvaničnoj stranici - nfsbih.ba, saznaje Avaz u kući bh. fudbala.

Shodno odluci Izvršnog odbora UEFA-e, sve nacionalne asocijacije su do ponedjeljka u kuću evropskog fudbala trebale dostaviti konačne odluke vezane za nastavak ili prekid takmičarskih sezone.

- UEFA je sve svoje konačne odluke prolongirala za dvije sedmice, jer još nije načisto sa svim stvarima, tako da ćemo tek oko 10. juna imati tačne kalendare takmičenja - javlja izvor pomenutog lista iz kuće evropskog fudbala u Nionu.

Shodno tome, Izvršni odbor NSBiH najvjerovatnije će biti održan u utorak ili srijedu, nakon Bajrama. S obzirom na to da je i dalje na snazi odluka Ministarstva zdravstva Republike Srpske da profesionalna takmičenja ne mogu početi prije 1. jula, Izvršni odbor će najvjerovatnije donijeti odluku o prekidu sezone u Premijer ligi BiH.

FK Sarajevo će, kako je to i logično (kao prvoplasirana ekipa nakon puna dva kruga takmičenja), biti proglašen za prvaka, Željezničar, Zrinjski i Borac Banja Luka idu u Evropu, te najvjerovatnije niko ne ispada iz lige (treba imati u vidu i to da će neki premijerligaši imati velikih problema sa licencom za narednu sezonu).

Međutim, u kući bh. fudbala još nije usaglašen stav oko Kupa BiH. Naime, postoji i mogućnost da polufinalisti Kupa BiH (GOŠK, Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar) pred početak nove sezone – krajem jula ili početkom avgusta, odigraju mini-turnir na jednom stadionu, najvjerovatnije u Trening centru NSBiH u Zenici.

Učitaj još novosti