17. 05. 2020 - 15:06
SERENIN TRENER UNIŠTAVAO TENISERKU, ONA POTPUNO ODLIJEPILA!...
907
Shares
SERENIN TRENER UNIŠTAVAO TENISERKU, ONA POTPUNO ODLIJEPILA!

SERENIN TRENER UNIŠTAVAO TENISERKU, ONA POTPUNO ODLIJEPILA! "Ne možete da zamislite šta mi je radio, kao u zatvoru - naravno da sam pukla!"

17. 05. 2020 - 15:06
0
Shares

Bivša francuska teniserka Aravan Razai otrkila je kako je bilo sarađivati sa poznatim trenerom Patrikom Muratogluom.

Muratoglu trenutno trenira Amerikanku Serenu Vilijams. 

763617-w-02788144-ls

- Patrik je strastven u vezi sa tenisom, mislim da je to nešto što svi mogu da vide. Ne bih rekla da je sjajan trener, ali jeste sjajan biznismen. Ipak, razumije igru i zna kako da analizira stvari sa taktičkog aspekta - kazala je Rezai, a preneo B92. 

Rad sa Patrikom je bio veoma stresan za nekada 15. teniserku svijeta, čiji je najveći uspjeh titula u Madridu. 

- Ne možete da zamislite šta mi je tada radio. Muratoglu je stavljao veliki pritisak na mene da osvojim titulu. Nisam doručkovala, samo čašu mlijeka svakog dana, nisam smjela da se javljam na telefon. Kao da sam bila u zatvoru. Ustajala sam u šest ujutru i trčala sat-dva. Bilo je previše. Moj tata me je već pritiskao mnogo i Muratoglu je mislio da će me dodatni pritisak učiniti boljom. Tada u Madridu je upalilo, ali poslije nekog vremena se čovjek iscrpi.

763621-w-02788282-ff

Bilo je pitanje vremena kada će pući...

- Bio mi je trener malo više od godinu dana. Ljudi koji su bili dio tima, doktori i nutricionisti, upozoravali su da ću pući ako se nastavi tako. Naravno, to se i desilo. Odgovorio je da ga nije briga, nije ga bilo briga za moje mentalno zdravlje - zaključila je Rezai.

Sport.ba/Espreso

Učitaj još novosti