14. 05. 2020 - 14:38
ISPOVIJEST JORDANA ZAPANJILA SVIJET: "Kažete da sam tiranin?...
907
Shares
ISPOVIJEST JORDANA ZAPANJILA SVIJET:

ISPOVIJEST JORDANA ZAPANJILA SVIJET: "Kažete da sam tiranin? To je zato što ništa niste osvojili", rekao je i rasplakao se

14. 05. 2020 - 14:38
0
Shares

Sva veličina najvećeg sažeta je u samo nekoliko minuta. Odgovor, zapravo govor Michaela Jordana nakon pitanja "Koliko je zahtjevno biti vođa?", koje je dobio u hit-dokumentarcu "Posljednji ples" o legendarnoj generaciji Bullsa, postao je viralan na društvenim mrežama.

Jordan je tim monologom, izborom riječi, ali i najdubljom intimom koju je bacio pred milijarde ljudi, oduševio svijet. Nakon spomenutog pitanja, uslijedio je nevjerovatno emotivan govor, na kraju kojeg je Jordan, očiju punih suza, zatražio da se snimanje prekine. 

Evo njegovog cijelog govora:

"Gledajte, da biste bili pobjednik, morate platiti cijenu i, da biste bili vođa, morate platiti cijenu. Pa sam vukao ljude kada oni nisu htjeli da ih se vuče. Izazivao sam ljude kada im se nije dalo da ih iko izaziva. I zaslužio sam pravo da to radim, jer saigrači koji su došli nakon mene, nisu pretrpjeli sve što sam ja pretrpio.

Kada bi se neko pridružio momčadi, dolazio je na nivo na kojem sam ja igrao. I nisam pristajao ni na šta manje od toga. Ako to znači da sam morao nagaziti nekoga, to sam i radio. Pitajte bilo koga od mojih saigrača. Svi će vam reći isto o Michaelu Jordanu - nikada od mene nije tražio ono što i sam nije je**** radio. 

Nakon što ljudi vide ovo, reći će: 'Pa, on nije bio dobar tip nego tiranin.' Tako će kazati oni koji nisu ništa osvojili. Želio sam pobijediti, ali sam želio da pobijede i oni oko mene te da tako budu dio priče. Gledajte, ja ne moram raditi ovo. Radim to samo zato što je to ono što ja jesam. Tako igram igru. To je bio moj mentalitet. I ako ne želite igrati tako, nemojte igrati... Rez!"

 

Učitaj još novosti