08. 05. 2020 - 11:36
PJANIĆ PRELAZI U BARSELONU? Vijest koja je odjeknula KAO BOMBA
907
Shares
PJANIĆ PRELAZI U BARSELONU? Vijest koja je odjeknula KAO BOMBA

PJANIĆ PRELAZI U BARSELONU? Vijest koja je odjeknula KAO BOMBA

08. 05. 2020 - 11:36
0
Shares

Navodno bh. fudbaler je spreman dogovoriti lične uslove o prelasku na Camp Nou, a u suprotnom pravcu trebao bi otići Arthur Melo

Prema navodima španskih i italijanskih medija Miralem Pjanić, veznjak Juventusa rekao je da Barceloni, a da bi transfer trebao biti realizovan razmjenom igrača, pa bi tako u suprotnom pravcu trebao otići Arthur Melo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno bh. fudbaler je spreman dogovoriti lične uslove o prelasku na Camp Nou. Dodaje se da ukoliko Arthur Melo ne bude želio preći u italijanskog šampiona, tada će kao alternativa u razmjeni biti predloženi Arturo Vidal i Ivan Rakitić.

Inače, španski mediji su se posljednjih dana raspisali o velikom broju igrala “Barce“ kojih se navodno novi trener Quique Setiena želi riješiti, pa će biti stavljeni na transfer listu. Među njima su navodno, osim Vidala, Arthura Mela i Rakitića, još Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Rafinha, Osumane Dembele…

pjanic

Među onima koje ne želi pustiti da odu ni po koju cijenu su: Lionel Messi, Marc Andre Ter-Stegen i Frenkie de Jong.

Arthur Melo ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine s oslobađajućom klauzulom vrijedno, 400 miliona eura.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Metzu iz kojeg je 2008. godine stigao u Olympique Lyon. Nakon tri sjajne sezone prelazi u Romu, a potom u Juventus.

Za “staru damu“ je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri naslova šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.

Učitaj još novosti