07. 05. 2020 - 18:43
Kukočev nasljednik? Hrvatski NBA-ovac i All-Star centar na...
907
Shares
Kukočev nasljednik? Hrvatski NBA-ovac i All-Star centar na meti Bullsa

DARIO ŠARIĆ

Kukočev nasljednik? Hrvatski NBA-ovac i All-Star centar na meti Bullsa

07. 05. 2020 - 18:43
0
Shares

Dolaskom Arturasa Karnišovasa na mjesto izvršnog potpredsjednika i Marca Everslya na mjesto GM-a, Chicago Bullsi ulaze u novu eru. U 'vjetrovitom gradu' nadaju se i puno plodnijoj eri od one iz posljednja dva desetljeća.

Sudeći prema informacijama američkih medija, u budućnosti Bullsa lako bi mogao sudjelovati i jedan hrvatski košarkaš. Riječ je o Dariju Šariću, kojega je Karnišovas zabilježio u svojoj bilježnici, ukoliko bude bio primoran tradeati Laurija Markannena.

Prema napisima tamošnjih medija, 'Šiši' je u trade kombinacijama sa Camom Johnsonom i Mikalom Bridgesom koji bi dres Phoenix Sunsa mogli zamijeniti onim Bullsa, s tim da bi oni bili paket za sjajnog mladog Finca.

Šibenčanin, koji je prije mjesec dana napunio 26 godina, ovog će ljeta postati zaštićeni slobodan igrač, što znači da Sunsi mogu izjednačiti bilo koju potencijalnu ponudu nekog drugog kluba i imati prvenstvo zadržavanja Darija u svojim redovima.

Drugi potencijalni trade koji je digao interes javnosti u Chicagu je onaj o razmjeni sa Orlandom. Prema napisima američkih medija, Chicago je spreman Magicu prepustiti Otta Portera i Wendella Cartera u zamjenu za Nikolu Vučevića.

Šarić je ove sezone u gotovo 25 minuta prosječno provedenih na parketu ubacivao deset poena, uz šest skokova i gotovo dvije asistencije po utakmici.

Vučević, centar All-Star klase bio je nositelj igre Orlanda. Igrao je prosječno 32,6 minute po utakmici, ubacivao gotovo 20 poena u prosjeku uz 11 skokova i 3,7 asista.

Učitaj još novosti