06. 05. 2020 - 14:28
VLASNIK KLIPERSA od vlasnika NIKSA kupio legendarnu dvoranu...
907
Shares
VLASNIK KLIPERSA od vlasnika NIKSA kupio legendarnu dvoranu LEJKERSA! Platio je 400 MILIONA DOLARA, a NEĆE NI IGRATI u njoj!

VLASNIK KLIPERSA od vlasnika NIKSA kupio legendarnu dvoranu LEJKERSA! Platio je 400 MILIONA DOLARA, a NEĆE NI IGRATI u njoj!

06. 05. 2020 - 14:28
0
Shares

Od kada ih je 2014. bivši prvi operativac “Majkrosofta” Stiv Balmer kupio za dvije milijarde dolara, LA Klipersi pretvorili su se od vječitih luzera, dok su bili u vlasništvu omraženog Donalda Sterlinga, u jednu od najmoćnijih NBA ekipa predvođenih Kavaijem Lenardom.

screenshot-8

Balmerova najveća želja bila je da iseli Kliperse iz “Stejpls Centra”, dvorane koji kao domaćini dijele sa Lejkersima. I sad je napravio najveći korak prema tom cilju otkupivši legendarni “Forum”, dvoranu u kojoj su Lakersi igrali od 1967. do 1999. sve do preseljenja u “Stejpls”.

Njegova kompanija ”CAPSS LLC” kupila je “Forum” i okolno zemljište za 400 miliona dolara od kompanije “Madison Square Garden Entertainment”, na čijem je čelu vlasnik Njujork Niksa i kultnog “Medison Skver Gardena” Džejms Dolan.

screenshot-9

Međutim, Klipersi neće igrati u Forumu, nego će na zemljištu u neposrednoj blizini izgraditi novu dvoranu. Izgradnja će započeti 2021. godine, a Klipersi bi u nju trebalo da se usele 2024.
“Forum” će ostati uz novu dvoranu kao propratna atrakcija, a u njemu će se i dalje održavati koncerti i slične manifestacije.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti