29. 04. 2020 - 18:58
Nogometaši u Španiji za sedam dana na individualnim...
907
Shares
Nogometaši u Španiji za sedam dana na individualnim treninzima, poznat i datum povratka Primere

TREBALO BI SE DOGODITI U JUNU

Nogometaši u Španiji za sedam dana na individualnim treninzima, poznat i datum povratka Primere

29. 04. 2020 - 18:58
0
Shares

Predsjednik španske Vlade Pedro Sánchez rekao je na konferenciji za medije kako bi nogometaši u ovoj zemlji mogli početi individualno trenirati u svojim klupskim centrima za sedamn dana, tačnije 4. maja.

- Niko još ne zna točno kada ćemo se vratiti na treninge jer se situacija stalno mijenja, ali plan je da u ponedjeljak 4. maja krenemo individualno u trening, kazao je Toni Datković, branič Huesce. Njegova momčad dijeli treće mjesto na tabeli druge lige pa se nada što skorijem povratku na teren kako bi nastavila borbu za ulazak u Primeru.

- Klub ima kupljene testove za virus i sve je spremno, samo se čeka zeleno svjetlo od države, dodao je Datković.

Nogometaši bi u ponedjeljak mogli otpočeti s pojedinačnim treninzima na travnjaku ali bi se prethodno trebali testirati na koronavirus.

- Mi trenutno znamo samo to što je rekao premijer jučer, napominje glasnogovornik Atlético Madrida. - Stoga nastavljamo s protokolom kao i dosad dok nam nešto ne kaže La Liga.

Barcelonin glasnogovorik Xavier Serrano dodaje: - Povratak na treninge mora potvrditi La Liga, a ona to još uvijek nije učinila.

La Liga, organizator natjecanja pod kojim se nalaze 42 kluba prve i druge lige, nada se što skorijem nastavku natjecanja. Već se danima žali na visoke financijske gubitke zbog izostanka novca od televizijskih prava i ulaznica.

Prema vladinom nacrtu nogometaši bi mogli 18. maja trenirati u manjim grupama u svojim klupskim centrima. Igrači bi bili podijeljeni u grupe po šest, a od 25. svibnja i u grupe od po osam. Zajedno s trenerima i drugim osobljem na terenu ne bi smjelo biti više od deset osoba.

Tek 1. juna bi smjeli trenirati svi zajedno, ali pod strogom kontrolom. Igrači bi boravili u obližnjem hotelu ili rezidenciji ako njome klub raspolaže te bi se tako pripremali za nastavak natjecanja koje La Liga očekuje 12. juna.

Nogometaši bi se testirali tijekom svih ovih etapa, a u slučaju da neko od njih bude pozitivan bit će izoliran u karantenu zajedno zajedno sa saigračima iz grupe. 

Učitaj još novosti