27. 04. 2020 - 12:32
IZGUBILA BLIZANCE, PA 52 DANA KRILA ISHOD NOVE TRUDNOĆE Jedna...
907
Shares
 IZGUBILA BLIZANCE, PA 52 DANA KRILA ISHOD NOVE TRUDNOĆE Jedna je od najpoznatijih sportistkinja svijeta i sada je OTKRILA TAJNU

IZGUBILA BLIZANCE, PA 52 DANA KRILA ISHOD NOVE TRUDNOĆE Jedna je od najpoznatijih sportistkinja svijeta i sada je OTKRILA TAJNU

27. 04. 2020 - 12:32
0
Shares

Jedna od najpoznatijih sportistkinja na planeti, 38-godišnja Amerikanka Houp Solo, u jeku pandemije novog korona virusa rodila je blizance Vitorija i Lozen i tu tajnu čuvala čak 52 dana.

Kao golman reprezentacije SAD u fudbalu, dvaput je bila olimpijska šampionka (2008. i 2012. godine) i jednom prvakinja svijeta (2015), a 4. marta rodila je blizance i to nakon što je ranije - upravo blizance izgubila.

screenshot-7

Naime, kako je sama istakla 2018. godine, "ljekari su joj rekli da je bila blizu smrti" i spasili su je u posljednji čas tokom tadašnje trudnoće, a blizanci koje je nosila u tom trenutku - nažalost nisu preživjeli.

Ipak, od potomstva nije odustajala i pored tragedije, pa je u braku sa nekadašnjim NFL igračem Džeremijem Stivensom ponovo zatrudnila i - konačno rodila toliko čekani "tandem".

Vijest o rođenju Vitorija (čije će srednje ime biti - Džingis) i Lozen (Orijana) objavila je na društvenim mrežama, i to samo uz navođenje imena i fotografija nasljednika:

screenshot-8

Houp Solo je, pored bravura na golu, bila poznata i po velikoj borbi za ravnopravnost u primanjima kada se radi o muškoj i ženskoj selekciji SAD.

Zbog toga je bila dugo, baš dugo, a nerijetko i vrlo grubo, kritikovana:

"Vikali su mi da se vratim u kuhinju, da 'ljudi mrze ženske sportove'. Jezivo je bilo, mržnja je baš raširena u našem društvu. Ne možete da pojmite koliko se nje sručilo baš na mene, samo zbog tih stavova", otkrila je svojevremeno.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti