07. 04. 2020 - 22:46
NEĆE VAM BITI DOBRO OD OVE CIFRE: Evo po kojoj se cijeni...
907
Shares
 NEĆE VAM BITI DOBRO OD OVE CIFRE: Evo po kojoj se cijeni prodaje dres Michaela Jordana?! Neko čitav život radi za ovu cifru

NEĆE VAM BITI DOBRO OD OVE CIFRE: Evo po kojoj se cijeni prodaje dres Michaela Jordana?! Neko čitav život radi za ovu cifru

07. 04. 2020 - 22:46
0
Shares

Aukcijska kuća Robert Edward Auctions objavila je jutros da prodaje dres koji je Michael Jordan nosio u Barceloni 1992. na putu do olimpijskog zlata s Dream Teamom.

Nije naznačeno na kojoj je utakmici nosio baš ovaj dres, ali nekoliko detalja otkriva da se radi o jednom od dresova koje je nosio na utakmicama.

Amerikanci su tog ljeta, piše u opisu aukcijske kuće, bijelu garnituru nosili na četiri utakmice - protiv Argentine, Litve i Kanade te u finalu protiv Hrvatske, u kojem je Dream Team slavio 117:85. 

michael-jordan

Protiv Kanade i Argentine Dream Team nije igrao na samim Olimpijskim igrama, nego u kvalifikacijama neposredno prije njihova početka.

Na susretu protiv Hrvatske u grupnom dijelu natjecanja reprezentacija SAD-a igrala je u plavim, gostujućim dresovima.

Na prednjoj strani majice crnim je flomasterom ispisano "Best wishes" uz Jordanov potpis. Ovaj je dres prvi put bio na aukciji odmah 1992. kad ga je Jordan prodao preko svoje dobrotvorne fondacije, a zaradio je 17.500 dolara. Sljedeći put prodan je 2013. na javnoj aukciji za 53.325 dolara.

jordann

Početna cijena na danas pokrenutoj aukciji bila je 25.000 dolara, a u trenutku pisanja teksta dres je imao ponudu od 33.000.

No ima još puno vremena da cijena značajno poraste budući da aukcija završava 18. travnja. Igrom slučaja, tog dana ESPN objavljuje dugoočekivani dokumentarac Posljednji ples o Jordanovoj posljednjoj sezoni s Chicago Bullsima. Te 1998. Bullsi su osvojili svoj posljednji, šesti naslov NBA prvaka.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti