07. 04. 2020 - 22:13
OVO JE 7 PUT DA SU GA ODBILI DA UĐE U KUĆU SLAVNIH: Slavni...
907
Shares
OVO JE 7 PUT DA SU GA ODBILI DA UĐE U KUĆU SLAVNIH: Slavni košarkaš poludio i JAVNO PROGOVORIO O NEPRAVDI

OVO JE 7 PUT DA SU GA ODBILI DA UĐE U KUĆU SLAVNIH: Slavni košarkaš poludio i JAVNO PROGOVORIO O NEPRAVDI

07. 04. 2020 - 22:13
0
Shares

Legendarni košarkaš Toni Kukoč ni iz sedmog pokušaja nije ušao u Kuću slavnih u Springfieldu.
Za ovu godinu dva od tri mjesta koja pripadaju igračima su bila već "rezervisana" za Tima Duncana i Kevina Garnetta, a jedino preostalo mjesto Kukoču je izmaklo na veoma tužan način - gubitkom Kobeja Bryanta.

No, prijašnjih godina definitivno se moglo naći mjesto za legendarnog Pink Panthera.

Kukoč je istakao kako ni on sam ne razumije zašto već godinama svaki put ostane bez uvrštavanja u Kuću slavnih.

kuca-slavnih

"Iskreno, meni puno više znači što sam igrao uz Michaela Jordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav utjecaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno volio znati koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Bih li volio? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo…", rekao je Kukoč u intervjuu za tportal.hr.

Na pitanje je li razočaran Kukoč je rekao:

"Znate kako se kaže, kad se govori o svim najvećim igračima i kad me redovno stavljaju među najbolje evropske igrače uz Dražena ili Sabonisa, koji su odavno unutra, ne mogu reći da me nije briga. Ali, s druge strane ne želim trošiti energiju na to. Uostalom, što ću ja o sebi govoriti? No, ako moji bivši treneri, bivši saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju što pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti...", rekao je Toni Kukoč.

kukoc-100614

A Kukoč je u karijeri vodio reprezentaciju Jugoslavije do tri titule (SP 1990., EP 1989. i 1991.), a Hrvatsku do drugog mjesta na Olimpijskim igrama 1992. godine.

Sa Chicago Bullsima je osvojio tri titule prvaka NBA lige (1996., 1997. i 1998.), a isto toliko puta je bio i prvak Evrope s Jugoplastikom (1989., 1990. i 1991.).

Bio je i najbolji šesti igrač NBA lige u historijskoj sezoni Bullsa kada su ostvarili učinak 72-10.

Podaci su to koji dovoljno govore o Kukočevoj veličini. A ako to nije dovoljno, onda bi ljudi koji odlučuju o igračima koji ulaze u Kuću slavnih trebali pitati Michaela Jordana šta misli o Kukoču. A misli da je najbolji evropski košarkaš svih vremena.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti