07. 04. 2020 - 09:06
Real Madrid idućeg ljeta dovodi megapojačanje i ruši rekord;...
907
Shares
Real Madrid idućeg ljeta dovodi megapojačanje i ruši rekord; sve je već dogovoreno s igračevim menadžerom

DE LIGT U MADRIDU?!

Real Madrid idućeg ljeta dovodi megapojačanje i ruši rekord; sve je već dogovoreno s igračevim menadžerom

07. 04. 2020 - 09:06
0
Shares

Matthijs de Ligt je na ljeto 2019. godine iz Ajaxa stigao u Juventus za čak 75 miliona eura. 20-godišnji stoper je trebao biti veliko pojačanje, ali se u Torinu nije iskazao pa bi nakon samo jedne sezone mogao promijeniti sredinu. U 27 utakmica za Juve je zabio dva gola, ali nije pretjerano oduševio.

Mundo Deportivo piše kako Maurizio Sarri nije za njegovu prodaju jer je mlad i ugovor mu vrijedi do 2024. godine pa trener smatra da ga još može iskoristiti, ali De Ligt je navodno svom menadžeru već rekao da mu potraži novu sredinu. Menadžer mu je slavni Mino Raiola pa neće biti problema s pronalaskom novog angažmana.

raiola

Dapače, Španci pišu kako je već sve dogovorio s Real Madridom i ostaju tek detalji, te dogovor između klubova. Mladi Nizozemac je Juventus koštao 75 miliona eura i sigurno ga neće pustiti za ispod 90 miliona eura, a možda će za njega tražiti i preko 100 miliona.

Realizira li se ovaj transfer De Ligt bi postao najskuplji defanzivac u povijesti nogometa. Tu titulu za sada nosi Harry Maguire koji je na ljeto 2019. godine iz Leicester Cityja prešao u Manchester United za rekordnu svotu od 87.3 milliona eura.

de-ligt

Ujedno, Real bi ovim transferom zadao veliki udarac Barceloni, jer su Katalonci silno željeli mladog Nizozemca prošlog ljeta. De Jong je tada stigao na "Nou Camp", ali je njegov bivši saigrač iz Ajaxa to odbio i otišao put Torina...

Učitaj još novosti