05. 04. 2020 - 23:22
"Formula 1 je pred kolapsom!"
907
Shares

"Formula 1 je pred kolapsom!"

05. 04. 2020 - 23:22
0
Shares

Formula 1 je upravo pred kolapsom, poručuje prvi čovjek ekipe McLaren Zak Brown. Ni jedna trka ove sezone u najbržem cirkusu svijeta nije održana zbog virusa, a pitanje je kada će konačno sve početi.

Zbog brojnih trka koje su do sada odgođene ekipe su doživjele gotovo bankrot i ako se ovakva situacija nastavi samo Bog zna šta će biti s njima. Zbog toga će sutra ekipe održati hitni sastanak, a finansije, odnosno smanjenja troškova, bit će glavna tema.

screenshot-6

Vrlo uznemiren je i Brown, kao i ostali šefovi timova. On poručuje kako je svjetski popularni šampionat trenutno pred kolapsom.

"Ovo može da uništi ekipe, ali ne samo ekipe nego i čitavu Formulu 1, koja se trenutno nalazi pred kolapsom i u vrlo je krhkom stanju. Ukoliko ne reagujemo pravovremeno i pobijedimo ovo što nam se dešava, mnoge ekipe bi mogle da se ugase. Mislim da je ova kriza došla u najgorem mogućem momentu", kaže prvi čovjek McLarena za BBC.

Svi ljubitelji auto - moto sporta nadaju se kako će se šampionati u Formuli 1 i Moto Gp-u što prije nastaviti, ali za sada su najbitniji ljudski životi i to svima treba biti prioritet.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti