04. 04. 2020 - 12:40
SRBIJANSKA ODBOJKAŠICA NIJE MOGLA VIŠE DA ŠUTI: Ne tražite...
907
Shares
SRBIJANSKA ODBOJKAŠICA NIJE MOGLA VIŠE DA ŠUTI: Ne tražite sutra medalje od nas kada vi ne možete biti disciplinovani

SRBIJANSKA ODBOJKAŠICA NIJE MOGLA VIŠE DA ŠUTI: Ne tražite sutra medalje od nas kada vi ne možete biti disciplinovani

04. 04. 2020 - 12:40
0
Shares

Srbijanska odbojkašica koja živi u Italiji Jovana Brakočević Canzian ponovo se obratila građanima Srbije i uputila je oštru poruku.

Bivša reprezentativka Srbije još uvijek se nalazi u Italiji, ali prati i dešavanja u svojoj domovini.

"Kako je moguće da smo sportska nacija? Da imamo toliko vanserijskih talenata i tako malo discipline? Kako je moguće da zahtijevamo uspjeh i disciplinu i medalje? Zašto se malo ne ugledamo na sve te silne sportiste i postanemo malo disciplinovani i poslušni. Niko nam ne traži da se znojimo, zahtijevamo nemoguće od našeg tijela, ne trpimo bolove i povrede zbog nekog mogućeg takmičenja i ako se baš, baš sve poklopi, neke moguće medalje", napisala je Brakočević i dodala:

jiv

"Traže da sjedimo u kući. Da se pridržavamo pravila dok ovo ne prođe. Traže da budemo disciplinovani da nam se zdravstvo ne bi totalno urušilo i ovako je na izdisaju. Kako je moguće da smo toliko licemjerni i da zahtijevamo pobjede kada sami nismo spremni da se odreknemo za pobjedu cijele nacije. Svi smo ponosni kad sportisti naše zemlje donesu kući medalju i pobjede. Zašto nam je sad toliko teško da učinimo naše sportiste ponosnim na nas. Pridržavajući se pravila, za bolje sutra", poručila je Brakočević.


Dodala je kako se sutra ne trebaju zahtijevati uspjesi od sportista, jer ljudi ne žele da poslušaju njihov apel.

"Sportista zna šta je karantin, zna šta je odricanje, zna šta je bol, zna šta je nemogućnost vidjeti voljene. To nam se i sada dešava. Kada ćemo moći da se vratimo u domovinu poslije sezona kada se cijela domovina tako neodgovorno ponaša? Mi živimo za tih par dana, ako imamo sreće par nedjelja kod kuće, a osim što nam virus uskraćuje to pravo ove godine, sada ćete to uraditi i vi, naši zemljaci – vašim manjkom odgovornosti. Zato vas molim, kada ovo prođe, ne zahtijevajte od sportista medalje i uspjehe, donacije i podržavanja, kad niste sposobni da ostanete kod kuće", završila je Brakočević.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti