03. 04. 2020 - 20:44
PRIČA O FUDBALERU KOJI JE SPASIO KLUB od propasti i postao...
907
Shares
PRIČA O FUDBALERU KOJI JE SPASIO KLUB od propasti i postao JUNAK NACIJE

PRIČA O FUDBALERU KOJI JE SPASIO KLUB od propasti i postao JUNAK NACIJE

03. 04. 2020 - 20:44
0
Shares

 

Poljski nogometaš Jakub Kuba Błaszczykowski odlučio je spasiti svoju Wislu Krakow od bankrota i to tako da je - kupi.

Klub je imao ogromnih problema i , no nakon novonastale situacije se paralizirao svijet te posve ugasila sportska natjecanja, poljski velikan je upao u dodatne probleme.

U trenutku kada su čelnici Wisle počeli razmišljati o bankrotu, pojavio se 34-godišnji Kuba i uz pomoć nekoliko prijatelja spasio svoj klub, pišu poljski mediji.

Spasio klub u posljednji trenutak

Sve dogodilo ekspresno - legendarni ofenzivac, i danas igrač Wisle, uz dva je prijatelja biznismena Tomasa Jadzynskog i Jaroslawa Krolewskog odlučiti kupiti klub i otplatiti sve njegove dugove koji su se nagomilali zadnjih godina.


Potvrda cijelog posla je pitanje vremena pa će tako Błaszczykowski postati jedan od vlasnika, igrač, ali i financijer kluba.

Novonastala situacija žestoko je pogodila poljski nogomet i mnogi klubovi moraju kresati budžete, što je najbolje osjetio bivši Hajdukov veznjak Zvonimir Kožulj koji se sporazumno rastao s Pogonom.

U susjednoj Slovačkoj bankrotirala je Žilina, jedan od najvećih tamošnjih klubova.

Wisla je 14 puta bila prvak Poljske, posljednji put 2011. Dijele prvo mjesto na vječnoj listi s Gornikom iz Zabrzea, a po 13 naslova prvaka imaju Ruch Chorzow i Legia Varšava. 

Kuba godinu dana na minimalcu

Inače, Kuba je u zimu 2019. stigao u Wislu kako bi joj na terenu pomogao u borbi oko ostanka u ligi. Vratio se doma u 33. godini te ispunio obećanje koje je dao prije 13 godina kada je otišao iz Wisle u svijet.

Pristao je igrati za oko 100 eura mjesečno te uplatio na račun kluba 300 tisuća eura kako bi se zatvorili neki prijašnji dugovi.

 

Za reprezentaciju Poljske nastupio je 108 puta i zabio 28 golova.

 

Izvor: index.hr
 

Učitaj još novosti