01. 04. 2020 - 10:16
UEFA DANAS IMA SASTANAK, DONIJET ĆE NAJVAŽNIJE ODLUKE ZA...
907
Shares
UEFA DANAS IMA SASTANAK, DONIJET ĆE NAJVAŽNIJE ODLUKE ZA EVROPSKI FUDBAL  Evo  o čemu je riječ

UEFA DANAS IMA SASTANAK, DONIJET ĆE NAJVAŽNIJE ODLUKE ZA EVROPSKI FUDBAL Evo o čemu je riječ

01. 04. 2020 - 10:16
0
Shares

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas će održati novi sastanak sa svojim članicama na kojem će se raspravljati o nastavku fudbalskih takmičenja širom Evrope.

Pandemija koronavirusa potpuno je paralizovala svijet sporta. Fudbal se već gotovo mjesec dana ne igra, a danas će UEFA na videokonferenciji skupa sa nacionalnim savezima raspavljati o nastavku sezone.

UEFA će predložiti da se prvenstva nastave. Independent tvrdi da se uopšte neće razgovarati o eventualnim otkazivanja sezone i da će se učinti sve kako bi se takmičenja širom Evrope završila.

screenshot-19

Jednostavno, ako bi se prekinula takmičenja klubovi bi imali ogromne financijske gubitke. Mnogi od njih ne bi ni preživjeli, pa je UEFA odlučna da se sezone nastave i opcija je nastavak utakmica početkom maja.

UEFA je također spremna prihvatiti da se finala Lige prvaka i Evropske lige igraju bez prisustva publike, a svi su više nego uvjereni da će se sezone okončati.

Spremni su Savezi čak i kasnije početi nove sezone kako bi se ove okončale i kako bismo dobili prvake i timove koji će igrati evropska takmičenja.

Vrlo je vjerovatno da će fudbal širom Evrope krenuti početkom mjeseca maja i izgledno je da će se završiti bez prisustva navijača.

Novi.ba/SportSport

Učitaj još novosti