31. 03. 2020 - 09:09
Trampa Intera i Bayerna na pomolu: Perišić sve bliže ostanku u...
907
Shares
Trampa Intera i Bayerna na pomolu: Perišić sve bliže ostanku u Munchenu, svjetski prvak ide u Milano

TOLISSO BI MOGAO U SUPROTNOM PRAVCU

Trampa Intera i Bayerna na pomolu: Perišić sve bliže ostanku u Munchenu, svjetski prvak ide u Milano

31. 03. 2020 - 09:09
0
Shares

Uprava Bayern Munchena zadovoljna je prikazanim igrama Ivana Perišića u njihovom dresu ove sezone. Hrvatski reprezentativac je skupio 22 nastupa u kojima je zabilježio pet golova i osam asistencija, mahom ulazivši s klupe za rezerve.

U Bavarskoj su shvatili da im se isplati uložiti procijenjenih 20 miliona eura u rezervnu opciju na krilu zbog redovnih ozljeda Kingsleya Comana, koji je rijetko kada sto posto spreman za nastup. 31-godišnje krilo Vatrenih nalazi se na jednogodišnjoj posudbi iz Intera, a čini se kako se on ovog ljeta definitivno neće vratiti kod Antonija Contea, koji zbog specifičnosti stila ne odgovara njegovim zahtjevima.

Osim toga, već su ranije ovog mjeseca stigli signali s Giuseppe Meazze da je talijanski gigant spreman spustiti cijenu za nekadašnjeg napadača Borussije Dortmund, a čini se kako im to nije jedina namjera.

Prema napisima tamošnjeg Tuttosporta, uprava Nerazzurra planira iskoristiti Perišića kao kariku u dovođenju jednog igrača njemačkog prvaka. Riječ je o veznjaku Corentinu Tolissou, za kojega su njemački mediji na čelu s Bildom i njihovim munchenskim insajderom Christianom Falkom, označili kao prvog koji sigurno odlazi s Allianz Areni.

Razlog leži u činjenici što je tek jedna od posljednjih opcija u veznom redu pored Thiaga, Kimmicha, Mullera, Goretzke i Martineza, a tu je još i mladi Cuisance. Osvajač zlata s Francuskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, 25-godišnji Tolisso, postao je višak u svlačionici Hansija Flicka, a ranije spomenuti izvor piše kako je vrlo izgledna trampa "Perišić za Tolissoa", uz dodatnu nadoplatu od strane milanskog velikana.

Inter će uskoro i službenu predstaviti ovu ponudu Bavarcima, koju za Tolissoa traže 35 miliona eura. Ukoliko Perišić bude uključen u posao, cijena će se definitivno smanjiti, praktički za polovinu od izvorne.

Učitaj još novosti