30. 03. 2020 - 16:49
OVAJ SNIMAK IZ BOSNE JE APSOLUTNI HIT U REGIONU Na terasi...
907
Shares
OVAJ SNIMAK IZ BOSNE JE APSOLUTNI HIT U REGIONU Na terasi istrčao polumaraton, policija ga gledala u njeverici

EMIR HASTOR IZ GORAŽDA

OVAJ SNIMAK IZ BOSNE JE APSOLUTNI HIT U REGIONU Na terasi istrčao polumaraton, policija ga gledala u njeverici

30. 03. 2020 - 16:49
0
Shares

Iskusni maratonac iz Goražda Emir Hastor primoran je kao i svi sportisti da svoje aktivnosti obavljati unutar kuće ili u dvorištu, pa je iskoristio priliku i na terasi istrčao polumaraton 21,1 kilometar.

Za to mu je na balkonu dugačkom 7,5 metara trebalo jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi, što pokazuje i sat za trčanje, a to je rezultat o kome mnogi trkači mogu da maštaju na pravoj stazi.

Hastor je bh. medijima otkrio da se prijavio u volonterski servis BPK Goražde.

- Pošto stojim na raspolaganju svojim sugrađanima koji su stariji od 65 godina tako što im idem u kupovinu i po lijekove sa svojim kolegama iz volonterskom servisa, nekad ne mogu da stignem da odradim trening. Zbog toga sam odlučio da treniram kod kuće. Ukućani su mi se nasmijali kada sam rekao da ću trčati na balkonu i u nevjerici su gledali kako idem s jedne na drugu stranu balkona - rekao je Hastor.

Kaže da se u jednom trenutku, kad je bio oko 15. kilometra, čak i policijska patrola prolazeći kroz njegovu ulicu zaustavila ispred kuće i posmatrala ga čudnim pogledom četiri-pet minuta.

- Polumaraton sam istrčao za jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi. Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kod kuće - zaključio je on.

Učitaj još novosti