30. 03. 2020 - 09:01
PREDSJEDNIK BJELORUSIJE DAO BIZARNU IZJAVU, SVI POLUDJELI ZBOG...
907
Shares
PREDSJEDNIK BJELORUSIJE DAO BIZARNU IZJAVU, SVI POLUDJELI ZBOG OVE IZJAVE O KORONA VIRUSU  Otkrio zašto se u njegovoj zemlji i dalje igra fudbal

PREDSJEDNIK BJELORUSIJE DAO BIZARNU IZJAVU, SVI POLUDJELI ZBOG OVE IZJAVE O KORONA VIRUSU Otkrio zašto se u njegovoj zemlji i dalje igra fudbal

30. 03. 2020 - 09:01
0
Shares

Dok su praktično sva fudbalska i sportska takmičenja širom svijeta prekinuta, sezona u Bjelorusiji je tek počela i očigledno se neće stopirati.

luk1-1

Bjeloruska Premier liga je trenutno jedina evropska liga koja se igra, a predsjednik ove zemlje, Aleksandar Lukašenko, gotovo svakog dana izjavi nešto što se prepričava u medijima širog svijeta.

U trenucima dok se cijeli svijet bori sa pandemijom koronavirusa, a države zatvaraju greanice, Lukašenko ističe da je to potpuna glupost.

"Apsolutna je glupost zatvarati državne granice. Panika nam može nauditi više od samog virusa", rekao je Lukašenko i dodao:

"Bolje je umrijeti stojeći nego živjeti na koljenima. Ovdje nema virusa. Ne vidim ih", poručio je predsjednik Bjelorusije.

 

Novi.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti