29. 03. 2020 - 13:48
HAOS U NOGOMETNOM SAVEZU: Selektor i 400 uposlenih u Savezu...
907
Shares
HAOS U NOGOMETNOM SAVEZU: Selektor i 400 uposlenih u Savezu dobili MOMENTALNI OTKAZ

HAOS U NOGOMETNOM SAVEZU: Selektor i 400 uposlenih u Savezu dobili MOMENTALNI OTKAZ

29. 03. 2020 - 13:48
0
Shares

Pandemija koronavirusa utjecala je na odluku čelnika Nogometnog saveza Urugvaja koji su jučer zajedno sa selektorom Oscarom Tabarezom otpustili 400 zaposlenih u savezu.

Oni su svoj potez objasnili riječima da je suspenzijom svih aktivnosti dovedena u pitanje budućnost ove institucije te da je Izvršni odbor morao donijeti niz teških odluka.

"Izvršni odbor Nogometnog saveza Urugvaja zbog zdravstvene krize čiji je rezultat suspenzija svih aktivnosti donosi tešku odluku o otpuštanju svih zaposlenih, a s ciljem da se zaštiti budućnost ove institucije", piše, između ostalog, u službenoj objavi.

uragvaj1

Oni su također objavili da će svi otpušeni radnici primati naknadu do daljnjeg i da je prvobitni cilj saveza vratiti sve uposlene na njihova radna mjesta, ali da će za nešto takvo biti potrebno da se stvore uslovi.

Također su dodali da otkaz nisu dobili samo oni uposlenici koji su nužni za funkcionisanje Saveza u ovoj teškoj situaciji.

Tako je otkaz dobio i dugogodišnji selektor Urugvaja Oscar Tabarez koji je postao prvi selektor sa 200 utakmica na klupi jedne reprezentacije, a on trenutno ima 73 godine i mnogi Urugvajci se nadaju da će ga u budućnosti opet vidjeti na klupi njihove reprezentacije.
Izvor: klix.ba

Učitaj još novosti