28. 03. 2020 - 10:14
BOSANSKOHERCEGOVAČKI GOLMAN U JEKU PANDEMIJE DALEKO OD KUĆE...
907
Shares
BOSANSKOHERCEGOVAČKI GOLMAN U JEKU PANDEMIJE DALEKO OD KUĆE PRORUČIO:

BOSANSKOHERCEGOVAČKI GOLMAN U JEKU PANDEMIJE DALEKO OD KUĆE PRORUČIO: "Volio bih se vratiti"

28. 03. 2020 - 10:14
0
Shares

Iskusni bh. golman Jasmin Burić (33) izjavio je kako bi se u dogledno vrijeme mogao vratiti u Lech.


Burić je nakon skoro deset godina provedenih u Lechu odlučio da svoju karijeru nastavi u Izraelu, u Hapoelu iz Haife, a partije koje je pružao proteklih mjeseci donijele su mu i poziv selektora Bajevića za utakmice baraža.

Prema ugovoru Burić bi se u Izraelu trebao zadržati do ljeta 2021. godine, a nakon toga nije isključeno da se vrati u Poljsku, odnosno u Poznan, koji smatra svojim drugim domom.

"Naravno da žalim zbog odlaska, ali ja nisam imao ništa s tim. Lech je moj tim, u dobru i u zlu, tu sam proveo jako puno godina i dugujem mnogo. Volio bih se vratiti", kaže Burić i dodaje:

"Poznan je moj dom, sve sam organizovao i tamo ću sigurno živjeti nakon što završim karijeru. Trenutno o tome još ne razmišljam, cilj mi je igrati što duže. Ugovor s Hapoelom mi važi do 2021. godine i još je rano pričati šta dolazi nakon toga. Sada mi je lijepo u Izraelu, klub je lijep, zemlja također, mada je sve skuplje u odnosu na Poljsku. Uz to, more je blizu, hrana je dobra... Nemam razloga da se žalim", ističe nekadašnji golman Čelika.

jasmin-buric

Opisao je i kakvo je stanje u Izraelu uslijed epidemije koronavirusa.

"Situacija je slična kao i u Poljskoj. Sve osim prodavnica, apoteka i benzinskih pumpo je zatvoreno. Iz kuće izlazim samo ukoliko moram po namirnice. Ljudi su ovdje dosta disciplinovani, iskustvo ih je naučilo da u ovakvim situacijama moraju slijediti upute vlasti."

Ne podnosi baš najbolje dane u karanteni.

"Još se ne zna kada bi se liga mogla nastaviti. U početku smo trenirali u klubu, bili smo podijeljeni u grupe kako bismo smanjili rizik od infekcije, ali sada je i to zabranjeno. Vježbamo samo kod kuće. Zabranjeno je i trčanje vani. Svaki dan izgleda isto, leđa me bole od ležanja, a oči od gledanja serija."

Burićev Hapoel iz Haife je inače regularni dio prvenstva okončao na šestoj poziciji, što je svakako uspjeh za ovaj tim.

Učitaj još novosti