25. 03. 2020 - 11:31
OGLASIO SE BIVŠI SELEKTOR REPREZETNACIJE BIH "U vrijeme korone...
907
Shares
OGLASIO SE BIVŠI SELEKTOR REPREZETNACIJE BIH

OGLASIO SE BIVŠI SELEKTOR REPREZETNACIJE BIH "U vrijeme korone i zemljotresa moramo.."

25. 03. 2020 - 11:31
0
Shares

Mehmed Baždarević, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine vrijeme provodi u izolaciji u Grenoblu, radi pandemije korona virusa.

Nekada najbolji igrač Prve lige bivše SFR Jugoslavije naglašava kako je u Francuskoj, gdje više od 30 godina živi sa porodicom, situacija i više nego ozbiljna, pa i alarmantna.

- Ono što mogu reći jeste da su okolnosti takve da se svi moramo pridržavati uputa nadležnih. Jasno je kako je situacija preozbiljna. Molio bih sve stanovnike u Bosni i Hercegovini da se pridržavaju savjeta koje dobivaju. Samo tako se može spriječiti širenje korona virusa. Osim toga, tako ćete pomoći i sebi i drugima, rekao je za Anadolu Agency (AA) Baždarević.

mehmed-bazdarevic-paris

Istakao je da su izuzetno stroge mjere u zemlji Trikolora.

- U Francuskoj su na visokom nivou mjere opreza. Ovdje je totalni karantin. Možemo izaći samo do prodavnice prehrambenih artikala ili apoteka i ne smijemo se previše zadržavati. Već drugu sedmicu su na snazi mjere izolacije. Ovdje su odmah shvatili ozbiljnost situacije i poduzeli su aktivnosti. Mislim da su na vrijeme krenuli u borbu sa ovom pošasti, kazao je Baždarević.

Nekada proslavljeni fudbaler sarajevskog Željezničara rekao je i da je za sve građane Evrope, ali i svijeta ''ovo nešto novo''.

- Moramo se navići na novi način života, nemamo izbora. Najvažnije je sačuvati živote i zdravlje ljudi. Jasno je kako mnogima nedostaje fudbal, ali bit će vremena i za to kada sve ovo prođe. Niko sa sigurnošću ne može reći koliko će ovo trajati. Mogu reći da se i ja polako navikavam na novonastale okolnosti. Pomalo treniram kako bih održao formu, čitam knjige i pogledam neku utakmicu iz prošlosti, pričao je Baždarević.

Rekao je i kako je bio posebno tužan zbog zemljotresa koji je prije nekoliko dana pogodio glavni hrvatski grad Zagreb.

- Suosjećam se sa građanima Zagreba. Kada sam vidio da ih je, pored ove vanredne situacije, uznemirio i zemljotres, nije mi bilo svejedno. Ono što donekle vraća vjeru u bolje sutra jeste činjenica da su odmah zemlje iz regiona naglasile kako žele pomoći Hrvatskoj. Mislim da u ovakvim situacijama trebamo biti jedni uz druge. I ne samo u ovim okolnostima, nego uvijek, mišljenja je Baždarević.

 

Novi.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti