24. 03. 2020 - 09:19
I Amerikanci žele odgodu Igara u Tokiju
907
Shares
I Amerikanci žele odgodu Igara u Tokiju

I Amerikanci žele odgodu Igara u Tokiju

24. 03. 2020 - 09:19
0
Shares

Većina američkih olimpijaca i paraolimpijaca izjasnilo se za odgodu Olimpijskih igara 2020. u Tokiju zbog pandemije koronavirusa, pokazalo je novo istraživanje Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora (USOPC).

 U anketi je sudjelovalo 1780 sportaša, a njih 68 % tvrdi da Igre ne bi bile poštene kad bi započele kako je predviđeno, 24. srpnja 2020., navodeći kao glavni razlog smetnje u procesu treninga. Gotovo 65 % sportaša je izjavilo da su recentni događaji utjecali na njihov proces treninga, a 25 % njih je izjavilo da uopće ne mogu trenirati suočeni sa zatvorenim dvoranama i bazenima.

"Sada je jasnije nego ikad da je put prema odgodi vrlo obećavajuć te potičemo MOO da poduzme sve potrebne korake kako bi se Igre odvijale u sigurnim uvjetima uz podjednake uvjete za sve natjecatelje", stoji u priopćenju USOPC-a.

Američki sportaši su se pridružili sve glasnijem zboru onih koji zagovaraju odgodu Igara u Tokiju, a čini se da su i Japanci shvatili da je Igre nemoguće provesti u djelo u postojećim okolnostima. Olimpijski odbori Australije i Kanade već su objavili da neće slati svoje sportaše, ako će se Igre u Tokiju održati u predviđenom terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza.

(Sportklub)

Učitaj još novosti