23. 03. 2020 - 15:40
ON JE PRAVI HEROJ, SVI SU ODUŠEVLJENI NJEGOVIM POSTUPKOM...
907
Shares
ON JE PRAVI HEROJ, SVI SU ODUŠEVLJENI NJEGOVIM POSTUPKOM Odrekao se 50 posto plate kako bi pomogao NJIMA

ON JE PRAVI HEROJ, SVI SU ODUŠEVLJENI NJEGOVIM POSTUPKOM Odrekao se 50 posto plate kako bi pomogao NJIMA

23. 03. 2020 - 15:40
0
Shares

Kapiten Heartsa Steven Naismith odrekao se 50 posto svoje plate kako bi sačuvao poslove klupskih radnika i pomogao klubu da preživi tokom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

naismith

Igrači su zamoljeni da se odreknu dijela svojih primanja kako bi klub iz glavnog grada Škotske preživio u škotskom Premiershipu.

Škotski internacionalac Steven Naismith koji je dio karijere proveo u Norwichu i Evertonu je istakao da je njegov plan da ostane u Heartsu bez obzira u kojoj ligi je klub.

Hearts je inače posljednjeplasirana ekipa škotskog šampionata sa 23 osvojena boda, četiri manje od Hamiltona koji je 11. i šest manje od Ross Countyja i St. Mirrena koji su u sigurnoj zoni.

- Ovakvi uslovi stavljaju sve u tešku poziciju, ali to neće biti problem za Hearts. Moja porodica i ja osjećamo da je kroz cijelu karijeru fudbal bio dobar prema nama tako da lično mislim da ću prihvatiti smanjenje plate za 50 posto, rekao je Naismith za škotske medije i dodao:

- Nadam se da će ovo doprinijeti dugoročnom opstanku kluba i da će klupsko osoblje sačuvati poslove. Tu posebno mislim na one koji nisu najbolje plaćeni i koji se bore da prežive u ovim teškim trenucima. Znam da svako od mojih saigrača ima svoje porodice, kuće i finansije, ali sam uvjeren da će i oni pomoći koliko mogu.

Naismith je, kako smo naveli, u karijeri nastupao za Rangers, Everton i Norwich, a u redove Heartsa je prvo stigao na posudbu u januaru 2018. godine nakon čega je otkupljen njegov ugovor koji traje do ljeta 2023. godine.

- Kao kapiten Heartsa podržaću svoje saigrače bez obzira koju odluku donesu. Ja sam jasno dao do znanja da ću ostati u Heartsu bez obzira u kojoj ligi budemo igrali, te se nadam da ću sljedeće sezone predvoditi klub kao kapiten. Za mene je čast predstavljati Hearts, zaključio je Naismith.

Ove sezone je Naismith odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima za Hearts, te je postigao pet pogodaka uz isto toliko asistencija.

Za reprezentaciju Škotske, ovaj 33-godišnji ofanzivac je odigrao 51 utakmicu, a u listu strijelaca se upisao devet puta. U dresu reprezentacije Škotske, debitovao je 6. juna 2007. godine na gostovanju kod Farskih Ostrva kada je bilo 0:2 za Ostrvljane dok je prvi pogodak u nacionalnom timu postigao u porazu protiv Španije rezultatom 3:2 četiri godine kasnije.

 

Novi.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti