21. 03. 2020 - 08:43
FORMULA 1 ĆE SE IPAK VOZITI, ali pod do sada ne viđenim...
907
Shares
FORMULA 1 ĆE SE IPAK VOZITI, ali pod do sada ne viđenim okolnostima

FORMULA 1 ĆE SE IPAK VOZITI, ali pod do sada ne viđenim okolnostima

21. 03. 2020 - 08:43
0
Shares


PANDEMIJA koronavirusa obustavila je sve aktivnosti u svijetu sporta. Smrtonosni virus nije zaobišao ni Formulu 1, pa je tako VN Australije, koja se trebala voziti protekli vikend - otkazana.

Puno prije toga, odgođena je VN Kine, a istu sudbinu doživjeli su Bahrein, Vijetnam, Nizozemska i Španjolska. Monaco je inicijalno trebao biti odgođen, ali je ipak odlučeno da neće biti otkazan.

formula-2021

To znači da su ljubitelji Formule 1 ostali bez najdražeg sporta do kraja svibnja. Ipak, F1 se pobrinula da fanovima ne bude dosadno u karanteni. Dogovoreno je sa svim vozačima da će se virtualno voziti utrke u terminima u kojima bi se one odgođene/otkazane inače održale. Iste će se voziti u F1 2019 igri, a prva na rasporedu je utrka za VN Bahreina i to već ove nedjelje. 

Prva utrka sezone trebala bi uključivati sve prave vozače

Prva utrka sezone trebala bi uključivati sve vozače, iako je navedena mogućnost dolaska nekih poznatih lica iz F1 e-sporta. Kako svi vozači ne igraju F1 2019, svatko će moći odabrati vlastita pomagala kako bi se lakše snašli u novoj ulozi.

Utrke će se voziti na 50 posto od ukupnih krugova, što znači da će Velika nagrada Bahreina imati njih 28. Kvalifikacije će se odvijati u punoj veličini, odnosno neće biti skraćene. 

Sve skupa trajat će oko sat i pol vremena, a virtualne utrke prenosit će se na službenim kanalima Formule 1 - na Twitchu, Facebooku i YouTubeu. Staze poput onih u Vijetnamu i Nizozemskoj bit će zamijenjene alternativnim, budući da te dvije nisu unutar izdanja igre koje će se koristiti.

Ovako bi svi fanovi najvećeg oktanskog cirkusa na svijetu trebali uživati do kraja svibnja, a postoji mogućnost da se zabava i produlji. Sve će ovisiti o tome kako se globalna zdravstvena kriza oko koronavirusa bude odvijala.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti