19. 03. 2020 - 07:07
Duge četiri godine je čekao revanš, a onda je doživio OVO pa...
907
Shares
Duge četiri godine je čekao revanš, a onda je doživio OVO pa je pao kao svijeća! (VIDEO)

O OVOM MEČU SE I DALJE PRIČA

Duge četiri godine je čekao revanš, a onda je doživio OVO pa je pao kao svijeća! (VIDEO)

19. 03. 2020 - 07:07
0
Shares

Revanš Dilana Endrjuza i Papija Abedija iz 2013. prošao je neslavno za Papija. Meč je okončan udarcem desnom nogom Endrjuza, koji je doslovno poslao u snove rivala.

Endrjuz je prije sedam godina slavio prekidom u trećoj rundi, a Abedi se onda tri godine nije borio, pa je tek 2016. dobio šansu za revanš.

58e247da-ddd8-4d41-a648-0b390a0a0a6c-ufc-690x480

Nije se baš dobro proveo, štaviše, prošao je još gore, jer je 37-godišnji Novozelanđanin slavio već u drugoj rundi.

BONUS TEKST

POTVRĐEN NOVI VELIKI SPEKTAKL Joshua dobio novog protivnika kojeg znamo i po ovom sramotnom činu

Potvrđen je novi bokserski spektakl. Na novom stadionu Tottenhama 20. juna u Londonu Anthony Joshua brani pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO prvaka protiv bugarskog teškaša Kubrata Puleva. Bit će to prva odbrana spomenutih naslova Joshue nakon što ih je vratio u revanšu protiv Andyja Ruiza prošle godine.

Njegov sljedeći protivnik je obavezni izazivač prema IBF-u koji se spominjao kao glavna opcija posljednjih mjeseci. Kubrat je iskusan borac koji je u karijeri izgubio tek jedan jedini meč, prije šest godina od Vladimira Klička. Bila je to borba za IBF-ov, ali i Ringov pojas, no Kličko je slavio nokuatom u petoj rundi.

kličko-pulevKubrat je nakon toga u širu javnost dospio nakon sramotnog čina koji se dogodio nakon borbe protiv Rumuna Bogdana Dinua u Los Angelesu.

Nakon meča je napravio glupost koju je vidio gotovo cijeli svijet. Na kraju intervjua s novinarkom Jenny Ravalo, Pulev se osjetio hrabrim poljubiti reporterku u usta. Ona se isprva nije snašla, no poslije je izjavila kako se osjeća grozno te da je ponižena.

pulev

Njegov čin nije ostao nekažnjen. Oduzeta mu je dozvola za borbe dok ne položi tečaj o sprječavanju uznemiravanja žena. Morao je platiti i 2500 dolara kazne, no to je smiješan novac za poznatog boksera.

Pulev se na saslušanju izvinio novinarki, a komisija mu je dala rok da završi tečaj kako bi mogao ponovo tražiti dozvolu za borbe što je na kraju i učinio. Samo što bi borba u junu mogla biti odgođena zbog svega što u posljednje vrijeme trpi sportski svijet, ali i cjelokupna planeta...

Učitaj još novosti