14. 03. 2020 - 22:05
HRVATICA OTVORENO: Neću na ulicu jer ne želim u zatvor. Tri...
907
Shares
HRVATICA OTVORENO: Neću na ulicu jer ne želim u zatvor. Tri sata zovem doktora i ne javlja se

LUCIJA MLINAR

HRVATICA OTVORENO: Neću na ulicu jer ne želim u zatvor. Tri sata zovem doktora i ne javlja se

14. 03. 2020 - 22:05
0
Shares

Cijeli svijet je pogođen koronavirusom. U svijetu je više od 149 hiljada ljudi oboljelo od korone. U Hrvatskoj je 38 oboljelih i dvije osobe su izliječene, dok je kod nas 21 oboljela.

Hrvatska nije toliko pogođena koronavirusom kao Italija i Španija, ali i u našem komšiluku se provede mjere sigurnosti kako bi se pokušao zaustaviti virus.

regular-16-9

Koronavirus zaustavio je i sport u cijelom svijetu pa je većina sportaša u samoizolaciji, a neki od hrvatskih sportaša uspjeli su se vratiti kući. To je napravila i hrvatska reprezentativka u odbojci, Lucija Mlinar.

cfb11d93-b992-4e1d-96ff-d93e5d3a8d61

Mlinar igra odbojku u Njemačkoj, a jutros je avionom došla u Zagreb i opisala iskustvo koje je prošla.

"Za sve one koji se interesiraju oko dolaska avionom u Zagreb: Procedura je strpljivo čekanje u redu (jedan red) za ispunjavanje formulara. OIB i odakle ste doputovali, adresa gdje stanujete... te samo nekoliko pitanja s da ili ne vezano je li posjedujete neke od simptoma (temperatura, proljev, bol u plućima...)

Ako su vaši odgovori NE, morate potpisati suglasnost o samoizolaciji na 14 dana. Također, dobijete kontakt doktora kojem se trebate obratiti vezano za daljnje upute. Taj isti doktor se meni ne javlja već tri sata pa je idući korak poslati mail i opet biti strpljiv.

135453Da, redovi su ogromni, može ti se posrećiti kao meni da prvi izađeš iz aviona, već ako si u redu deseti, onda čekaš dva sata. Da, samo dva čovjeka su zadužena za tisuće putnika i oni ispunjavaju jedan formular, a jedan im ti priložiš ispunjeno. Ta dvojica se tu i tamo dignu pa ih nema pet minuta, onda dođe neki Kinez i kaže da se želi vratiti odakle je došao. Isti taj čovjek se diže i vodi Kineza do gatea dok mi ostali čekamo da se opet posvete formularu.

lucija-mlinar

Sve u svemu moja samoizolacija kreće od danas i traje 14 dana. Naravno, neću nigdje izlaziti jer ne želim u zatvor. Svi oni kojima je ovo prerigorozno i smiješno, zato svaki dan čitamo da imamo dva zaražena više. Prema tome, idemo biti odgovorni i složni da ovaj koronavirus ode što prije", kaže Lucija Mlinar.

Učitaj još novosti