03. 03. 2020 - 23:22
(VIDEO) ČEKA SE PROCJENA, MIŠLJENJA SU PODIJELJENA: Da li je...
907
Shares
(VIDEO) ČEKA SE PROCJENA, MIŠLJENJA SU PODIJELJENA: Da li je Tyson Fury varao?!

(VIDEO) ČEKA SE PROCJENA, MIŠLJENJA SU PODIJELJENA: Da li je Tyson Fury varao?!

03. 03. 2020 - 23:22
0
Shares

Izgubiti u borbi nije lako, a da je to slučaj, pokazao je posljednjih dana Deontay Wilder kojeg je porazio Tyson Fury u bokserskom meču za titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji. Nakon borbe imao je nekoliko izgovora, a posljednjih dana mnogo se govori o rukavicama Tyson Furya koje su navodno tokom borbe sabotirane.

08239684-1

Odmah nakon borbe, Wilder je optužio pomoćnog trenera Brelanda da nije trebao baciti peškir i prekinuti borbu.

Nakon toga, optužio je i kostim koji je nosio prilikom ulaska u ring. Kako kaže, bio je pretežak i zbog toga nije osjećao noge u meču. Ove teorije žestoko su ismijavane na društvenim mrežama.

Nedavno, pojavila se nova teorija. Naime, veliki je broj fanova ove vještine koji tvrde da je Fury sabotirao rukavice, tačnije, blago izvukao ruku kako bi udarao bez mekanog dijela rukavice. Pogledajte videoprilog koji usporeno prikazuje udarce i rukavice Tysona Furyja.

Fanovi boksa kažu da je varao, ali stručnjaci, barem većina njih, smatraju da je to apsurdno i pomišljati. Izvlačiti šaku iz rukavice nije pametno i može donijeti i povredu. Borci zatežu rukavice i vole da nema mnogo prostora kako im ne bi odvraćalo pažnju. Također, smatraju da je kretnja rukavice uzrokovana specifičnim kretnjama i stilom Tysona Furyja i da on “olabavi” zglob prije nego krene da udari.

U svakom slučaju Wilderova opravdanja i nova teorija zavjere “miriše” na novi meč, ujedno i treći ova ova dva borca. Wilder je ubjedljivo izgubio, ali ima pravo tražiti još jedan meč s obzirom da je bio nosilac titule tako da bi cijela ova priča trebala biti dizanje atmosfere pred treći okršaj Wildera i Furyja.

Novi/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti