03. 03. 2020 - 12:46
Ne stišavaju se reakcije na najbizarniji meč u historiji...
907
Shares
Ne stišavaju se reakcije na najbizarniji meč u historiji UFC-a:

UFC FIGTH NIGHT U NORFOLKU

Ne stišavaju se reakcije na najbizarniji meč u historiji UFC-a: "Sudac može biti sretan što nije nokautiran"

03. 03. 2020 - 12:46
0
Shares

Još uvijek se ne stišavaju reakcije nakon UFC Fight Nighta u Norfolku, u kojem smo bili svjedoci jedne od najbizarnijih borbi u povijesti organizacije. U trećoj borbi glavnog programa vidjeli smo vrlo kratki dvoboj Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. Meč je završio tehničkim nokautom Ankalaeva, iako Cutelaba ni u jednom trenutku nije bio čisto pogođen, a kamoli uzdrman.

Podsjetimo, nakon napada protivnika glumio je uzdrmanost iako se u tim trenucima dobro branio. Dva puta je sudac umalo zaustavio borbu, ali je Cutaleba brzim kontrama pokazivao da je itekako u borbi. No treći put u meču i sudac je nasjeo na njegovu glumu, pa je prekinuo meč. Moldavski borac bio je šokiran, baš kao i publika koja je glasnim negodovanjem ispratila odluku sudaca da pobjedu daju ruskom borcu.

Bio je to uistinu jedan od najbizarnijih trenutaka koji smo vidjeli u UFC-u, koji je sam Cutelaba pokušao objasniti.

20160930052851-1dx-3054

"U trenutku kada je sudac zaustavio borbu ja sam udarao kontru. To je bio moj plan borbe, a sudac je mislio da padam. No to je bio moj plan borbe", kazao je Cutelaba u intervjuu.

"Stigao sam iz Moldavije, putovao sam 14 ili 15 sati da pokažem svijetu da sam najbolji. Sudac mi to nije dopustio. Sudac bi trebao znati suditi, a ovaj to nije znao", komentirao je Moldavac, piše Gol.hr.

Dugogodišnji MMA sudac Big John McCarthy oštro je kritizirao svog kolegu suca Kevina MacDonalda zbog odluke da zaustavi meč.

20160617043843-ufc-fight-night-ottawa-weigh-ins-26

"Postoje borci koji su uzdrmani i koji glume. Postoji velika razlika. Može biti sretan da ga Cutelaba nije udario nakon odluke da zaustavi meč", komentirao je između ostalog McCarthy.

Sportska komisija savezne američke države Virginije razmotrit će žalbu Ioba Cutelabe i možda promijeniti konačni ishod u "no contest", odnosno proglasi borbu nevažećom.

Učitaj još novosti