24. 02. 2020 - 15:40
ČETVRTAK: Zbog koronavirusa Inter će ugostiti Ludogorec pred...
907
Shares
ČETVRTAK: Zbog koronavirusa Inter će ugostiti Ludogorec pred praznim tribinama na Đuzepe Meaci

ČETVRTAK: Zbog koronavirusa Inter će ugostiti Ludogorec pred praznim tribinama na Đuzepe Meaci

24. 02. 2020 - 15:40
0
Shares

Utakmica Evropske lige između Intera i Ludogoreca, koja je na rasporedu u četvrtak, najvjerovatnije će biti odigrana pred praznim tribinama zbog straha od širenja koronavirusa

Bolest se veoma brzo širi sjevernom Italijom, a prema izvještajima medija, već je potvrđeno više od 200 zaraženih, dok je pet osoba preminulo. 

873x400-5

Premijer Đuzepe Konte (Giuseppe Conte) potvrdio je da bi mogao suspendirati odigravanje svih utakmica Serije A ovog vikenda, a potvrda se očekuje danas, a u nekoliko regija, uključujući Lombardiju, Pijemont, Veneto, Liguriju, Friuli i Emilija-Romanju, otkazani su svi javni događaji, uključujući sportske do 1. marta.

Dok je moguće govoriti o odgađanju utakmica u domaćem prvenstvu, to nije slučaj s Evropskom ligom, gdje nema vremena za nove termine. 

Jedina realna opcija je odigravanje utakmice pred praznim tribinama na Đuzepe Meaci, a očekuje se da tu odluku danas objavi gradonačelnik Milana, prenosi "Football Italia".

Ludogorec je zatražio izjašnjenje o situaciji s obzirom na to da je 600 navijača već kupilo ulaznice i organiziralo putovanje. Inter je u prvoj utakmici šesnaestine finala slavio u Bugarskoj 2:0.

Novi.Sport/Avaz

Učitaj još novosti