24. 02. 2020 - 13:03
Vranješ objasnio kako je došao u Željezničar: "Bilo mi je...
907
Shares
Vranješ objasnio kako je došao u Željezničar:

Vranješ objasnio kako je došao u Željezničar: "Bilo mi je čudno, čak sam mislio da..."

24. 02. 2020 - 13:03
0
Shares

Bosanskohercegovački fudbaler Stojan Vranješ jedan je od najboljih fudbalera Borca i BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za medije u Srbiji Vranješ se između ostalog dotakao kako je došlo do njegovog povratka u BiH, tačnije u ekipu Željezničara prije dvije godine.

vranjes

- Ne bih se vraćao u BiH da nisam imao problem sa igračima van EU u Poljskoj. Zanimljivo je da me tada nije žvao Željezničar nego menadžerska agencija iz Engleske. Bilo mi je čudno, čak sam mislio da me neko zeza. Englezi dovode bh. reprezentativca u bh. klub?! Stupio sam u kontakt sa Željom i vidio da je ozbiljna priča, prepričava Vranješ povratak u bh. fudbal prije dvije godine i dodaje:

- Završili smo drugi sa Željom, izgubili titulu u posljednja dva kola i osvojili Kup. Ali ljudi u Sarajevu koji se ne razumiju fudbal su napravili tragediju od te sezone. A pošto se ne razumiju, sljedeće sezone su napravili još veći problem. Završili su kao četvrti, ispali iz Kupa u prvom kolu, promijenili nekoliko trenera, napravili haos i onda su shvatili da je ono naše bilo uspjeh. Imao sam i ranije pozive da se vratim u Borac, ali sam osjetio da nije bila sportska priča. I bio sam u pravu. Borac je ispao iz lige. Nije to bilo slučajno. Napravio sam dobar potez što sam sačekao jer su se neke stvari posle toga posložile i bilo mi je normalno da se vratim.

 

Novi.Sport/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti