22. 02. 2020 - 10:16
ĐOKOVIĆ SE OSVRNUO NA PISANJA HRVATSKIH MEDIJA "Neke stvari...
907
Shares
ĐOKOVIĆ SE OSVRNUO NA PISANJA HRVATSKIH MEDIJA

ĐOKOVIĆ SE OSVRNUO NA PISANJA HRVATSKIH MEDIJA "Neke stvari je teško zaboraviti, pogotovo ako ste izgubili bližnjeg" Dotakao se i svog prijatelja

22. 02. 2020 - 10:16
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković smatra da u sportu nema mjesta za politiku.

Novak je ovog puta dao nešto drugačiju, dopunjenu izjavu i objasnio koliku ulogu sport može da ima na odnose u regionu. Dotakao se i svog saradnika i prijatelja Gorana Ivaniševića.

novak


"Svi znamo kakva je situacija bila u prošlosti i u sportu i u drugim oblastima, ali kao što je Nelson Mendela govorio, osjećamo da sport ima moć kakvu malo koja druga oblast ima da ujedini ljude. Sama saradnja Gorana i mene pokazuje da ne postoje nikakve zadrške, nesuglasice ili osvrtanje na prošlost koja je sigurno bolna za obe strane i za sve u regionu, ali u sportu nema mjesta za to. Nema mjesta za politiku", izjavio je Đoković u intervjuu za "Sportski žurnal".

goran-ivanisevic-reveals-big-thing-about-novak-djokovic

"Naravno, neke stvari je teško zaboraviti, ja sam svjestan toga, pogotovo za one koji su nekoga bližnjeg izgubili u ratu. Ali možemo iz svega toga da izađemo mudriji i jači i zreliji i pametniji i da gajimo osjećanja jedni prema drugima jer samo jedni sa drugima možemo, ne samo u sportu nego i u ekonomiji i u bilo kom drugom smislu, da uspijemo kao zemlje", rekao je Đoković.


Prvi reket svijeta trenutno se nalazi u Dubaiju gde se od 15. do 29. februra održava jubilarni 20. turnir.

Učitaj još novosti