21. 02. 2020 - 16:35
ZNATE LI KO JE DJEČAK SA SLIKE?! DANAS JE NAJVEĆA SPORTSKA...
907
Shares
ZNATE LI KO JE DJEČAK SA SLIKE?! DANAS JE NAJVEĆA SPORTSKA LEGENDA SRBIJE, a ovako je izgledao kad je bio školarac!

ZNATE LI KO JE DJEČAK SA SLIKE?! DANAS JE NAJVEĆA SPORTSKA LEGENDA SRBIJE, a ovako je izgledao kad je bio školarac!

21. 02. 2020 - 16:35
0
Shares

Prvi Novakovi susreti sa tenisom desili su se u okviru teniskog kampa “Kopaonik”, gdje je naš teniser počinjao svoju karijeru još kao jako mali.

A kako je sve to izgledalo iz ugla njegovih drugara koji su tada sa njim dijelili teren, ali i provodili vrijeme u druženju, priča za "Blic puls" trener Aleksa Mašić.

5d865cf3-3720-4978-b9e3-62d20a0a0a64-novak-djokovic-place-690x480

- Često se sjetim tog divnog perioda u životu i druženja sa Novakom Đokovićem, koji je tada, kao i svi mi, bio samo djete. Ono što, međutim, pamtim, jeste da je i tada imao jednu posebnu crtu ličnosti koju ne mogu da zaboravim, a koju dan-danas u mom poslu trenera pokušavam da probudim kod drugih. Ova crta bila je sačinjena iz vjerovatno najbitnijih naučenih sposobnosti koje bi trebalo da posjeduje svako ko želi da bude uspešan u bilo kojoj sferi života. To su fokus i ogromna želja za napretkom i pobjedama - priča Aleksa i dodaje:

novak-djokovic
- Ne samo na turnirima nakon završenog kampa već i u igranju običnih trening poena, Novak je bio odlučan i fokusiran na pobede, a poraze je koristio samo kao sredstvo pronalaženja mana koje bi kasnije ispravljao. Porazi su mu služili kao stepenice ka uspjehu, pa ih je i bilo sve manje i manje - priča Mašić.

Učitaj još novosti