17. 02. 2020 - 12:57
Drama na žičari u Sloveniji: Turska skijašica spasila život...
907
Shares
Drama na žičari u Sloveniji: Turska skijašica spasila život 12-godišnjem dječaku

Drama na žičari u Sloveniji: Turska skijašica spasila život 12-godišnjem dječaku

17. 02. 2020 - 12:57
0
Shares

Mlada turska skijašica spasila je život 12-godišnjem dječaku u slovenskom Ski-centru ''Krvavec''. U saopćenju Skijaškog saveza Turske navedeno je da je Sila Kara (19) spasila dječaka tokom treninga, prenosi Fena.

873x400-1

Dječak, koji je sjedio pored Kare na žičari, izgubio je ravnotežu. Mlada turska skijašica uspjela je da ga uhvati u posljednjem trenutku kako bi spriječila njegov pad. Kara je zatim držala dječaka 15 minuta dok je visio u zraku, a onda su ga spasili pripadnici skijaške patrole. 

U saopćenju Skijaškog saveza Turske se navodi da je Kara za hrabrost odlikovana medaljom policije Krvaveca. Kara je bila među takmičarima u veleslalomu na Krvavecu, koje je održano 12. i 13. februara. 

- Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: "Molim te, drži me s obje ruke." Držala sam ga objema rukama 15 minuta - rekla je Kara i dodala da su potom na mjesto događaja stigle skijaške patrole i osoblje Ski-centra, te da je pustila dječaka da padne na sigurnosnu mrežu.

 

Kara kaže da su slovenski mediji zatražili da se pronađe djevojka junak.

- Šef slovenske policije i policajci uručili su mi priznanje na aerodromu - kaže Kara i ističe da je njena moralna dužnost bila da spasi ljudski život i da je zbog toga veoma sretna.

 

Novi.Sport/Avaz

Učitaj još novosti