16. 02. 2020 - 19:46
ARSENAL NAPOKON UVJERLJIV Uragan Topnika u drugom poluvremenu,...
907
Shares
ARSENAL NAPOKON UVJERLJIV Uragan Topnika u drugom poluvremenu, pogodio i Ozil

PREMIERSHIP

ARSENAL NAPOKON UVJERLJIV Uragan Topnika u drugom poluvremenu, pogodio i Ozil

16. 02. 2020 - 19:46
0
Shares

Arsenal je uvjerljivo savladao Newcastle s 4:0 i tako dao nadu svojim navijačima da bi u nastavku sezone barem malo mogli isprat gorak okus prouzročen dosadašnjim, kriminalno lošim tijekom prvenstva.

Gosti sa sjevera su počeli bolje. Već su prvu frku skuhali u 6. minuti kad je Saint-Maxim pao u kaznenom prostoru, no sudac Mason je ostao nijem.

15. minuta donosi veliku priliku za goste. Brazilac Joeilton je lijepo poslužen u šesnaestercu s lijeve strane, no pucao je pored gola.

Pokušali su Topnici preko Sake, Nketiaha i Aubameyanga, ali dalekometni pokušaji nisu pronašli cilj.

Arsenal je najozbiljniju prijetnju prvog poluvremena ostvario preko obrambenog igrača. Nakon ubacivanja iz kuta Shkodran Mustafi je pucao po golu nakon što se lijepo izborio za prostor, ali je udarac završio u bloku.

U 50. je nevjerovatnu priliku promašio Edward Nketiah. S desne strane je Nicolas Pepe unutar šesnaesterca ispremiješao svog protivnika kraj same gol-aut crte, te pronašaop idealno u sredini 20-godišnjaka. On je volejem zahvatio loptu iz blagog okreta i promašio prazan gol, pošto je lopta očešala gredu. Ovakve se promašene prilike obično plaćaju.

No, nije uvijek tako. Dapače uslijedio je instant-potop Svraka.

U 54. minuti je Arsenal stiago do vodstva preko Pierre-Emericka Aubameyanga. Opet je Pepe bio u glavnoj ulozi, na svojoj je desnoj strani, nešto dalje nego prethodno, ljevicom uputio jako visok, ali tačan centaršut u kazneni prostor. Gabonac je nadvisio čuvara i udarcem glavom doveo domaćina u vodstvo.

Već u 57. minuti sam Pepe je strijelac. Na lijevoj su strani Bukayo Saka i Abuameyang duplim pasom doveli do dobre pozicije za prvospomenutog na krilu, a bravuru je Englez nigerijskog porijekla začinio ''tunelom'' kroz noge Valentina Lazara. Nije mu bilo teško idealno poslužiti Pepea u sredini šesnaesterca, a njemu još manje teško tu asistenciju prizemnim udarcem pretvoriti u 2:0.

U 63. je minuti branič Ciaran Clark imao fantastičnu priliku iz blizine da smanji rezultat, no nije dobro pucao i lopta je otišla kraj gola.

75. minuta je donijela još jednu situaciju u kojoj gosti nisu imali sreće. Vjerojatno njihov najbolji pojedinac danas, Francuz Allan Saint-Maximin, lijepo se izborio za udarac s nekih 19 metara malo iskosa, no njegov poluvisoki udarac zapeo je na stativi.

90. minuta donosi 3:0. Mesut Ozil je povukao polukontru i dijagonalno kroz sredinu osvojio nekoliko desetaka metara te dao do Pepea. On je podvalio loptu u šesnaesterac za Lacazettea, a Francuz iz okreta praktički napamet proslijeđuje prema sredini, gdje se našao onaj i tko je začeo akciju. Ozil zabija za 3:0 relativnu mlakim udarcem, no takvog da ga Dubravka ipak nije uspio iskontrolirati. Prvi je ovo prvenstveni gol Nijemca od travnja prošle godine, a protiv nikog nije zabio više. Ovo mu je četvrti put da trese mrežu Newcastlea.

Konačnih 4:0 postavio je asistent trećeg gola Lacazette, koji je ušao u igru umjesto Nketiaha. Još jedan joker s klupe Joseph Willock odigrao je dupli pas s Pepeom, nakon čega je izbio na širok prostor u šesnaestercu, te mu nije bilo tešku uposliti bivšeg igrača Lyona. On pak s udaljenosti točke jedanaesterca zabija za gornji lijevi kut gola Dubravke za 4:0.

Ovom se uvjerljivom pobjedom Arsenal vratio na 10. mjesto, dok je Newcastle pao na 13.

U ranijoj je utakmici Aston Villa svladana od strane Tottenhama s 2:3. Junak pobjede i nova tri boda za Mourinhov sastav bio je Heung-Min Son sa dva gola, iako je prvog postigao iz odbijanca nakon vlastitog promašenog jedanaesterca.

Toby Alderweireld je također bio strijelcem dva pogotka, no prvi je bio u vlastitu mrežu. 18 minuta poslije se iskupop majstorskim izjednačenjem u maniri najboljih napadača. Za domaćine je još pogodio i Belgijac Bjorn Engels.

Učitaj još novosti