16. 02. 2020 - 14:45
CIJELI SVIJET MI SE DIVI: Evo šta o Novaku pišu u svijetu :...
907
Shares
CIJELI SVIJET MI SE DIVI: Evo šta o Novaku pišu u svijetu :

CIJELI SVIJET MI SE DIVI: Evo šta o Novaku pišu u svijetu : ""TENISER IZ PRLJAVE, SIROMAŠNE SRBIJE MOŽE, ZAŠTO MI NE MOŽEMO?!"

16. 02. 2020 - 14:45
0
Shares

Trijumf Novaka Đokovića na Australijan openu ne prestaje da bude tema u svjetskim medijima. Naš teniser je u pet setova savladao Dominika Tima i uzeo osmi trofej u Melburnu, a sada je svoje viđenje tog meča dao i jedan kolumnista iz Južne Afrike, zemlje iz koje je i majka Rodžera Federera.

Čarls Beningfild, stanovnik Južnog Londona, grada u najjužnijoj afričkoj državi, uporedio je Srbiju sa svojom zemljom i upitao svoje sunarodnike kako to da "sićušne" države mogu da imaju šampione, a Južna Afrika nije ni blizu toga. Njegov tekst prenosimo u cjelosti.

 

novak

"Poslednjih godina me uglavnom ne zanimaju sportski nastupi. Muškarci i žene na televiziji vide toliko divnih izložbi sportske izvrsnosti da se vremenom neko navikne i možda im je malo dosadno.
Ali oni koji su gledali finale Novak Đoković - Dominik Tim na Australian openu u Melbournu sigurno će se složiti sa mnom da će malo šta skoro moći da pobjedi ovaj višečasovni spektakl.

Četiri sata ova dvojica mladića, jedan iz Srbije, a drugi iz Austrije, bacali su kuhinjske sudopere jedan na drugog u potrazi za pobjedom. Bilo je zaista nevjerovatno.

Njihovo ponašanje, impresioniran sam - Tim je bio elegantno ponizan u porazu, a Đoković isti takav u pobjedi - ocjenio bih oba igrača kao istinske sportiste i ponose svojih država.
Moram priznati da je moj lični favorit bio Đoković i po mom mišljenju on je u potpunosti zaslužio svoj ček u iznosu od 4,2 miliona američkih dolara.

Nije me briga koliko ste dobar teniser, ali zamislite da se na trenutak suočite, skoro četiri sata, sa naizmeničnim serviranjem koje vam dolazi pod različitim uglovima pri brzini što se približi 200 km/h, a uz sve to da morate da se sprintate nazad i napred.

Da sam to bio ja, bio bih dehidriran, hospitalizovan i postavljen na aparate.

Na kraju, potpuno iscrpljeni Đoković, poslije pet titanskih setova, uspio je da potčini svog galantnog protivnika i dozvoli nam ovde u Istočnom Londonu i ostatku svijeta da odemo do frižidera da se malo okrijepimo.

novak

Morali ste to da vidite da biste povjerovali i nadam se da jeste.

Ali šta je to sa modernim teniskim šampionom koji ga čini tako strašnim?

Mislim, velikani poput Roda Lejvera, Borisa Bekera, Peta Samprasa i tog groznog derišta Džona Mekinroa, vjerovatno su vježbali podjednako naporno kao i ovi momci.

Tajna se sigurno mora kriti u malim detaljima, od vrhunske opreme za igru i trenerskih tehnika.

novak-djokovic
Što se nas tiče, gdje stojimo to, Južnoafrikanci, u svijetu teniskog šampionata? Tamo dole na dnu merdevina!

A mi imamo više sunca i otvorenih prostranstava od mnogih sićušnih zemalja čija imena igrača nisu moguća za izgovor, ali iz godine u godinu se ubrajaju među najbolje sportiste.

Vreme je da neko ko živi ovdje, po mogućnosti iz Istočnog Londona, preduzme nešto!", napisao je Beningfild.
Izvor: alo.rs

Učitaj još novosti