16. 02. 2020 - 13:18
FEDERER SE OTVORIO: Progovorio o svom ODRASTANJU i MAJCI KOJA...
907
Shares
FEDERER SE OTVORIO: Progovorio o svom ODRASTANJU i MAJCI KOJA JE PORIJEKLOM IZ AFRIKE

FEDERER SE OTVORIO: Progovorio o svom ODRASTANJU i MAJCI KOJA JE PORIJEKLOM IZ AFRIKE "Momenat kada je moja majka izašla..."Tajnu iz detinjstva ranije nikom nije rekao

16. 02. 2020 - 13:18
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

Rodžer Federer je osvajač 20 Grend slem titula, ali i te kako polaže veliku nadu u obrazovanje mladih, baš kao i njegovi rivali Novak Đoković i Rafael Nadal.

Federer i Nadal su nedavno u Kejptaunu odigrali humanitarni meč pred 50.000 gledalaca, a Rodžer je nedavno u jednom švajcarskom magazinu pričao o tim iskustvima.


Rekao je da je sve to na njega ostavili snažan utisak, posebno momenat kada je na teren izašla njegova majka Linet, koja je porjeklom iz Južne Afrike.

federer


"Bilo je to kratko, ali intenzivno iskustvo. Te noći sam nekoliko puta ustajao iz kreveta, bilo mi je teško da zaspim, bio sam dirnut svime. Ne vjerujem da je moglo da bude bolje. Momenat kada je moja majka izašla na teren, znajući da sam u njenoj rodnoj zemlji, tad mi je bilo najteže, emocije su me preplavile i morao sam da se izborim sa tim", rekao je Federer.

Rodžer kaže da mu je Južna Afrika druga domovina.
"Mnogo puta sam čuo ljude odavde koji mi kažu da sam njihov. Poslije ovog što je bilo osjećam i sam da je tako. To je bio izuzetno važan trenutak u mom životu jer sam se vratio u djetinjstvo, na mjesto gdje sam dolazi na ljetnje raspuste sa roditeljima i sestrom", kaže Federer.


Iako je obrazovanje mladih u njegovom fokusu, malo se zna o tome kako je i sam prolazio u đačkim danima.

federer

Sa 16 godina je završio devetogodišnje obrazovanje, a poslije toga nije bilo vremena za dalje studije.

Federer otkriva kakav je bio u školskoj klupi.

federer

"Oduvek sam želio nešto da uradim za djecu. Odlučio sam se za obrazovanje, ono je uz zdravlje najvažnija stvar. Kakav sam bio kao učenik? Osrednji, rekao bih, ali uvijek sam se svojski trudio. Ponekad bih bio umoran od sjedenja i predavanja. Morali su da koriste sve motivacione tikove kako bi mi zadržali pažnju", priznao je Federer.
Izvor: alo.rs

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti