15. 02. 2020 - 18:57
NAJBOLJI PJEVAČI MEĐU NOGOMETAŠIMA: Mario Mioč rame uz rame sa...
907
Shares
NAJBOLJI PJEVAČI MEĐU NOGOMETAŠIMA: Mario Mioč rame uz rame sa Elvirom Baljićem (VIDEO)

NAJBOLJI PJEVAČI MEĐU NOGOMETAŠIMA: Mario Mioč rame uz rame sa Elvirom Baljićem (VIDEO)

15. 02. 2020 - 18:57
0
Shares

Nogometaši su na Balkanu poznati kao veliki ljubitelji narodne muzike uz čije hitove najčešće slave uspjehe na zelenom terenu. Tako se često u svlačionicama najboljih svjetskih klubova mogu čuti hitovi Halida Bešlića, Harisa Džinovića, Sinana Sakića, Šabana Šaulića, Tome Zdravkovića...


Prije nekoliko dana Napoli je u Kupu pobijedio Inter, a nogometaši ovog kluba Eljif Elmas i Dries Mertens su slavili uz hit Halida Muslimovića “Nije mene dušo ubilo”. I među nogometašima ima dobrih pjevača. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na Balkanu odavno su se uvjerili u fenomenalan glas Elvira Baljića, koji je u karijeri nastupao i za slavni Real Madrid. Popularni Balja bez problema pjeva najteže pjesme Šabana Šaulića i sigurno da bi mogao imati velike honorare da se vrati svojoj velikoj ljubavi- muzici.

 

Sadašnji trener Tuzla City-ja najbolji je pjevač među nogometašima, a velika prijetnja mu je bivši hrvatski nogometaš Mario Mioč. On je igrao za Istru 1961, Marsoniju i Sesvete na poziciji napadača, a onda je sa 25 godina objesio kopačke o klin i posvetio se muzici i pjevanju.


Mario je nogometnu karijeru prekinuo 2016. godine nakon što je povrijedio trbušni zid. Zbog povrede je odlučio da se neće vraćati na zeleni teren.

 

mario

– Mogao sam se izliječiti i ponovno igrati, ali sam odlučio napraviti veliki životnu prekretnicu. Loptu sam zamijenio mikrofonom. Na to su me nagovarali i dok sam igrao, i mislim da nisam pogriješio – kaže Mario Mioč.


Mioč je iz Slavonskog Broda, i jedan je od rijetkih Hrvata, ako ne i jedini, koji je svoje mjesto pronašao na folk sceni i do sada je snimio 12 pjesama, među kojima je i duet sa Radetom Lackovićem „Brat je jedan“.

– Mogu pričati šta god hoće, ali i u cijeloj Hrvatskoj turbo folk sluša 90% ljudi. U večernjim satima iz većine lokala upravo se čuje ta vrsta muzike. Pjevam i snimam ono što ljudi vole slušati, a ja se dobro osjećam pjevajući. Posla je puno, zauzeti su mi vikendi, nastupi su već mjesecima unaprijed dogovoreni. Pjevam po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj… Za Valentinovo sam objavio novu pjesmu „Ti, samo ti“, koja je za nepuna 24 sata osvojila simpatije publike. Tekst i muziku uradio je Marinko Cipiripi, dok je aranžman djelo Ace Krsmanovića – govori Mioč koji dodaje da mu je najveća podrška u karijeri veliki prijatelj i menadžer Jozo Kljajić
Izvor: expresstabloid.ba

Učitaj još novosti