15. 02. 2020 - 10:54
DEJAN STANKOVIĆ OTKLONIO POSLJEDNJE DILEME: Ovo je sastav...
907
Shares
DEJAN STANKOVIĆ OTKLONIO POSLJEDNJE DILEME: Ovo je sastav Zvezde za početak proljeća!

DEJAN STANKOVIĆ OTKLONIO POSLJEDNJE DILEME: Ovo je sastav Zvezde za početak proljeća!

15. 02. 2020 - 10:54
0
Shares

Došao je dan kada će veliki Dejan Stanković prvi put u zvaničnom meču kao trener izvesti na teren fudbalere Crvene zvezde.

Vatreno krštenje jedne od legendi crveno-bijelih i Intera, zakazano je za 14.30 časova na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a navijači šampiona Srbije i lidera Superlige s nestrpljenjem očekuju da vide sastav za koji se Deki odlučio.

- Imam 9 kristalno jasnih startera, ostalo ću odlučiti do sutra - rekao je Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

deki-tim-815x458-1

Ipak, ako uzmemo u obzir sve što smo videli u proteklih mjesec i kusur dana dok su se crveno-ijbeli pripremali na Kipru i u Turskoj, djeluje da Stanković već zna imena 11 igrača koji će izaći na teren i da će to biti isti oni koji su počinjali dvije najjače provjere u Beleku protiv Ludogoreca (1:0) i Dunajske Strede (4:0).

Dakle, crveno-bijeli na megdan Brđanima najvjerovatnije izlaze u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Petrović, Jovančić - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.

Tako će Stanković nagraditi mlade nade - Veljka Nikolića i Željka Gavrića - za sjajan rad na minulim pripremama, iako je u medijskim istupima bio škrt na komplimentima i odbijao da ih izdvaja u odnosu na ostatak ekipe. Možda je i to mala tajna velikih trenerskih majstora od kojih je Deki učio zanat, a Zvezdina djeca to shvataju na pravi način.

84212647101581582545248841681643338932944896o-830x0

Što se tiče ostalih linija, odbrana ispred neprikosnovenog Borjana u sastavu Gobeljić, Degenek, Babić i Rodić je i u Turskoj izgledala kao idealno sinhronizovani dio crveno-bijelih i dobar oslonac za početak izgradnje novog tima.

Njegoš Petrović i probuđeni Dušan Jovančić su takođe pokazali u utakmicama sa Ludogrecom i DAC-om da su pozicije "šestica" za njih rezervisane, dok će u napadu pored mladih Gavrića i Nikolića glavnu rolu imati provjereni Ben i razbuđeni Ričmond Boaći.

Krilo sa Komorosa se već izdvojilo kao jedan od glavnih u napadačkom dijelu crveno-bijele mašinerije, dok Deki ne krije da ima velika očekivanja i od napadača iz Gane koji se konačno oporavio od povreda i nagovijestio da bi mogao da bude onaj stari.

Ipak, koliko su Zvezda i Deki zaista napredovali, vidjet ćemo već danas oko 16.30.

Novi.Sport/Telegraf

Učitaj još novosti