30. 01. 2020 - 15:56
BH VEZNJAK NE PRELAZI U NAJVEĆE IZNENAĐENJE SERIJE A: "Krunić...
907
Shares
BH VEZNJAK NE PRELAZI U NAJVEĆE IZNENAĐENJE SERIJE A:

BH VEZNJAK NE PRELAZI U NAJVEĆE IZNENAĐENJE SERIJE A: "Krunić je jak, ali nismo u njemu pričali"

30. 01. 2020 - 15:56
0
Shares

Rade Krunić je ljetos stigao u Milan iz Empolija, a osim u slučaju neke nepredviđene okolnosti i na proljeće će nositi dres Rossonera.

Krunić je imao "šarenolik" prvi dio sezone. Nakon što je uvodne utakmice presjedio na klupi dolaskom Stefana Piolija imao je redovnu minutažu, da bi u posljednjih nekoliko sedmica izgubio mjesto u startnoj postavi.

Postojala je mogućnost da bh. reprezetnativac tokom januara promijeni sredinu, tačnije pređe u Cagliari koji je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u Seriji A.

20140905-u21-aut-bih-bih23-1045

Cagliari je trenutno šesta ekipa prvenstva sa 31 osvojenim bodom i drži mjesto koje garantuje plasman u Europa ligu, a u posljednjem susretu ova ekipa je remizirala sa Interom (1:1) na Meazzi.

Tačku na i kada je u pitanju taj transfer stavio je Marcello Carli, sportski direktor kluba sa Sardinije koji kazao kako su špekulacije bile neistinite.

"Nismo pričali o Kruniću, imali smo drugih tema za razgovarati. Krunić je igrač Milana, jak je i treba odigrati vrhunski drugi dio sezone", kazao je Carli te poručio:

"Dobro ga poznajem i želim mu sve najbolje."

Krunić je u dosadašnjem dijelu sezone dres Milana nosio 11 puta, igrao je u oba meča Kupa Italije, dok u Seriji A ima devet nastupa. Na posljdnja dva duela protiv Udinesea i Brescije priliku za igru je dobio s klupe.

Novi.Sport/SportSport

Učitaj još novosti