28. 01. 2020 - 13:35
KATALONCI OBJAVILI EKSKLUZIVU Gotovo je, Rakitić napušta...
907
Shares
KATALONCI OBJAVILI EKSKLUZIVU Gotovo je, Rakitić napušta Barcu: Ostalo je da se još samo riješi OVO, odmah slijedi potpis

MOGAO BI POJAČATI JUVENTUS

KATALONCI OBJAVILI EKSKLUZIVU Gotovo je, Rakitić napušta Barcu: Ostalo je da se još samo riješi OVO, odmah slijedi potpis

Sport.ba
28. 01. 2020 - 13:35
0
Shares

Ivan Rakitić je u Barcelonu stigao na ljeto 2014. godine iz Seville za 18 miliona eura i predstavljao je veliko pojačanje za Katalonce. Odmah se ustalio u prvoj postavi, postao jedna od najjačih karika katalonskog kluba.

Ipak, ove sezone je, dolaskom Frenkieja de Jonga, pao u drugi plan i u prvom dijelu igrao jako malo.

suarezgriezmanndejong

I sam je nekoliko puta izrazio čuđenje i žaljenje zbog svoje situacije, a onda mu je trener Ernesto Valverde počeo davati više prilika koje je hrvatski veznjak dobro koristio. Ove sezone je u 22 utakmice upisao dvije asistencije i činilo se kako je riješio probleme u Barceloni i kako će imati željenu minutažu.

Ipak, španski mediji su se ponovno raspisali o njegovom odlasku iz Barcelone. Pouzdani "Sport" piše kako je sada idealno vrijeme da napusti Camp Nou, a znaju i gdje će nastaviti karijeru. Juventus, koji ga je htio i na nekoliko prošlih prijelaznih rokova, se ponovo odlučio krenuti po hrvatskog veznjaka, ali moraju najprije riješiti problem zvan Emre Can.

emrecan1

Juventus je 26-godišnjeg turskog veznjaka doveo na ljeto 2018. godine iz Liverpoola i to potpuno besplatno. Iako se činio kao idealno pojačanje, Can se u Italiji nije snašao i sada ga Juve želi prodati. Navodno je interes pokazala Borussia Dortmund i sada se samo čeka da se klubovi dogovore. Novac koji dobiju za Cana trebao bi Juventusu pomoći da kupi Rakitića.

Učitaj još novosti