27. 01. 2020 - 23:00
IMAJU SASVIM REALNE ŠANSE Hrvatski vaterpolisti saznali glavne...
907
Shares
IMAJU SASVIM REALNE ŠANSE Hrvatski vaterpolisti saznali glavne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

BARAKUDE BI MOGLE NA VELIKO TAKMIČENJE

IMAJU SASVIM REALNE ŠANSE Hrvatski vaterpolisti saznali glavne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

27. 01. 2020 - 23:00
0
Shares

Hrvatski rukometaši i vaterpolisti nisu uspjeli na netom završenim prvenstvima Europe osigurati plasman i na Olimpijske igre, stoga ih čeka velik posao kako bi to i postigli. Što se Kauboja tiče, imat će zaista trnovit put do Tokija, dok će Barakude imati nešto lakši posao.

Što se vaterpola tiče, na OI će također nastupiti 12 reprezentacija. Sedam ih je već osiguralo nastup -to su europski prvaci Mađarska, svjetski prvaci Italija, pobjednici Svjetske lige Srbija, viceprvaci svijeta Španija, pobjednici Panameričkih igara Sjedinjene Američke Države, najbolja momčad s područja Oceanije, reprezentacija Australije, najbolji iz Azije i Afrike (Kazahstan i Južna Afrika) te naravno domaćin Japan. 

Za preostala tri mjesta borba će se voditi od 22. do 29. marta na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. Tamo će izabranici Ivice Tucka igrati protiv domaćina Nizozemske, a tu će još biti Crna Gora, Grčka, Rusija, Njemačka, dok ćemo kompletan sastav turnira dobiti nakon potvrde FINA-e.

Barakude će ovdje imati nešto lakši posao nego rukometaši, no to nikako ne znači da spomenuti protivnici ne zaslužuju maksimalan respekt i oprez. Utakmice protiv Crne Gore na proteklom prvenstvu najbolji su pokazatelj toga. 

Učitaj još novosti